Міністерство освіти і науки разом з Пенсійним фондом планують працювати над тим, щоб створити систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та професійної освіти.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства освіти.

Студенти
Студенти

"Така система дозволить відстежувати успішність подальшого кар'єрного зростання випускників в прив'язці до закладу, яке він або вона закінчили, аналізувати перспективи, які надає університет або профтех, що надходять та роботодавцям", - кажуть у міністерстві.

Крім цього, це дозволить отримати важливу інформацію про якість освіти, яку дають навчальні заклади.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами міністра освіти, МОН не здатний створити цю систему власними силами, так як потрібна реінтеграція реєстрів, які у підпорядкуванні різних структур. е

студенти
студенти

"Головне - це звід нашої Єдиної державної електронної бази з питань освіти та Реєстру застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд. Для цього потрібні не тільки співпраця, а й зміни до законодавства. МОН вже розробив драфт цих змін, але попереду ще узгодження цього документа і прийняття його Верховною Радою", - говорить міністр.

Нагадаємо, У Львові десятки людей штурмують міськраду

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Де українцям найлегше працевлаштуватися влітку

Також "Знай.иа" писав про те, що Польщу потрясла ДТП з українськими студентками