У 2014 році "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам — Куала-Лумпур, збили на Донбасі. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули. З'явилися нові документи, які підтверджують причетність російських військових до катастрофи.

Їх опублікували російські ЗМІ.

Це, зокрема, документи, які стосуються безпеки на дорогах загального користування при пересуванні російських військ у червні 2014 року, а також виписки з наказів про взяття військовослужбовців на забезпечення і видачу сухпайка.

З цих документів зрозуміло, що у день, коли з установки ЗРК "Бук" збили "Боїнг-777", поблизу кордону в Ростовській області перебували понад 170 військовослужбовців РФ. А 15 липня, за два дні до катастрофи, вони отримали сухі пайки на 5 діб. Відомо, що 23 червня у РФ "організували супровід військової техніки" по дорогах загального користування. Наказ був адресований керівництву 56 курської та 47 воронезької Військово-автомобільної інспекції, розташованих по маршруту Бука, з якого збили боїнг.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В іншому документі, який підписав підполковник 69-ї бригади Аладьїн, є список декількох вантажівок, які мали прибути до Курська з Бєлгорода, щоб вирушити далі. Серед них є КамАЗ з номером 4267 АН, який пізніше помітили під час перевезення Бука в Ростов. З 23 по 25 червня колона військової техніки вирушила з Курська на військову базу Міллерово поблизу українського кордону. Подальші події можна реконструювати за документами про харчування особового складу.

Boeing-777
Boeing-777

З наказу за підписом т.в.о. командира частини 32406 підполковника Демидова і т.в.о. начальника штабу майора Горбатих відомо, що курські військові прибули в Міллерово 15 липня 2014 року. У документі є поіменний список понад 170 осіб. Військові Росії отримали сухпайки на 5 діб, тому явно не збиралися довго пробути на місці.

24 травня 2018 року, офіційне слідство підтвердило, що ракета "Бук", яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії Водночас влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, заявляючи, що літак збили українські військові з села Зарощенське.

Нагадаємо, безпілотник скинув на Донбасі листівки з попередженням: до чого готуватися українцям.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму.

Також Знай.ua писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією.