Президент Володимир Зеленський розпорядився забезпечити перевезення 10 дітей з Грузії в Україну на літаку. Відповідне розпорядження глави України №59/2019-рп від 6 червня 2019 року оприлюднено на сайті президента.

"Державному управлінню справами забезпечити в установленому порядку перевезення з Грузії в Україну літаком Державного авіаційного підприємства "Україна" позбавлених батьківського піклування десяти дітей, які є громадянами України", - йдеться в документі.

Також зазначається, що буде супроводжувати дітей уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, уповноважені представники Ярмолинецької районної держадміністрації Хмельницької області та інші. Витрати бере на себе Держуправсправами.

Зараз діти перебувають у місцевих прийомних сім'ях і соціальних установах Грузії, а їх мати Юлія Сусляк - під вартою. Юлію і її чоловіка Юрія підозрюють у торгівлі дітьми.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, в Грузії багатодітну матір з України підозрюють у торгівлі дітьми.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі збоченець продавав сиріт у рабство.

Також портал Знай.uа писав, що Людмила Денісова взяла під особистий контроль ситуацію з 10 дітьми і затриманою в квітні в Грузії громадянки України.