За словами виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, українцям представлять пакет медичних послуг разом з бюджетом. Наразі проект на стадії розробки. Чиновниця пояснила, чому реформа рухається так повільно.

Про це пише "Гордон".

За словами Супрун, медична реформа в Україні не може впроваджуватися швидше, оскільки система охорони здоров'я в країні була практично зруйнована.
В. о. міністра пояснила, що її команда займається не реформою, а трансформацією системи охорони здоров'я.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Уляна Супрун

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Ми не беремо те, що вже працює, і трохи змінюємо, ми створюємо щось нове. Системи охорони здоров'я майже не було – пацієнти платили за все", – наголосила Супрун.

А доки не запрацювала реформа вторинної ланки, українцям доведеться оплачувати за едпослуги зі своєї кишені.

діагностика


"Ви, преса, повинні про це говорити, а не показувати сюжети, як люди скаржаться, що немає ліків. Має бути пояснення: немає ліків, тому що реформа ще підходить до цього...", - додала Супрун.

Крім того, за її словами, ще не відомо, якими будуть тарифи, які оплачуватиме держава.

Супрун повідомила, що додаткові послуги будуть оплачуватися залежно від можливостей бюджету України і місцевих бюджетів.

Щодо програми "Доступні ліки", то вона працюватиме і надалі і перелік препаратів буде розширюватися.

Нагадаємо, Супрун розповіла, які вади є у її реформи.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Супрун зізналися, кому допомогла реформа медицини.

Також Знай.ua писав про те, що Супрун пояснила, кому потрібен медичний канабіс в Україні.