Українська телеведуча та журналіст Яніна Соколова, яка нещодавно зізналася в тому, що здолала рак, презентувала авторський проект “Я, Ніна”. Це її власна історія боротьби з жорстокою хворобою, яка тривала сім довгих місяців.

Знай.ua” побував на заході та поспілкувався з головною героїнею.

Як зізналася Яніна, лише завдяки підтримці рідних вона знаходила в собі сили йти вперед та не здаватись.

“Не пасти духом мені допомогли мої друзі, мої близькі, внутрішня сила та бажання щось корисне зробити для цієї країни. Всі проекти, якими я жила до хвороби, подвоїлися. Ми стали ще більш активними з моєю командою, і я зрозуміла, що такий сигнал з неба наданий для того, щоб я зробила ще більше і змогла змінити життя. Якщо я зможу змінити життя тисячі українців у зв’язку з цією історією, то я буду щаслива”, - зізналась Соколова.

Проект Яніни Соколової “Я, Ніна”

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

“Я, в принципі, не сцикуха. Але говорити, що сила була в мені перманентно завжди - це було б неправдою. Я дівчина з дуже складним характером. Я дуже емоційна, і всі перипетії, які супроводжували моє життя, мали різні прояви. Але я знайшла в собі сили зараз сидіти тут перед вами, а не десь там заштореною в шафі і їсти щось калорійне”, - поділилась Соколова.

Вона зізналась, що перші симптоми хвороби відчула минулого літа, на Одеському міжнародному кінофестивалі. В якийсь момент Яніна відчула слабкість та біль. Що саме її турбувало - невідомо. Журналістка вирішила не афішувати деталі свого діагнозу.

Не стримуючи своїх емоцій телеведуча розповіла, що декілька місяців лікарі не могли поставити їй правильний діагноз. Саме через цю помилку хвороба прогресувала та завдавала шкоди її здоров’ю. Але вона не зневірилась в українській медицині та лікувалась, все ж таки, у Києві.

Пізніше свою історію розповів близький друг Яніни, фронтмен гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин. Він зізнався, що у нього не було шансу відмовитись від участі у проекті. Адже декілька років тому захворів раком його брат, якого не вдалось врятувати - він помер. Тож для шоумена - це особиста трагедія, про яку він готовий відверто розповісти.

"Не ховатися від хвороби, сприймати її, як те, що тобі подарував Господь, щоб ти став сильним. Проект направлений на те, щоб люди відчули себе щасливими і посміхнулися. Якщо там будуть сльози, то я б хотів, щоб це були сльози щастя", – каже Валерій Харчишин.

Після цих слів він разом із Юрою Самовіловим&Гуртом заспівали пісню “Іменем твоїм” на вірші Василя Симоненка, який помер у молодому віці від раку нирок. Композиція получилась дуже глибокою та чутливою. Слухач поринає на декілька хвилин у неї та знаходить там свій прихований сенс. Він проживає всю гаму емоцій - від бажання жити до приреченості та втрати.

Проект Яніни Соколової “Я, Ніна”

Наприкінці заходу кожен бажаючий міг підійти до мікрофону та задати запитання чи розповісти свою історію. В якийсь момент туди підійшов шанувальник Яніни та розповів, що вони з дружиною вже декілька років борються із раком. Ці слова дались йому дуже важко. У чоловіка тремтів голос, а в очах блистіли сльози.

На заході Соколова розповіла журналістам, що “Я, Ніна” включає в себе фільм та книгу. За її словами, саме зараз вона готова відверто розповісти всю правду про нелегку боротьбу з недугом.

Вже цього літа розпочнуться зйомки кінострічки. Планують, що почнеться все із самого початку, тобто Одеського кінофестивалю, на якому Яніна відчула перші симптоми.

У фільмі разом із Соколовою зіграють її близькі друзі - актриса театру та кіно Валерія Ходос та фронтмен гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин.

Продюсером стрічки стала Олеся Корженевська. З імпровізованої сцени вона представила команду, яка разом з нею працює над фільмом та партнерів, які допомагають у створенні. Серед партнерів лікарі, волонтери, громадські організації, політики та просто небайдужі українці.

Проект Яніни Соколової “Я, Ніна”

Автори звернули увагу на те, що тема онкології стосується кожного. У кожної сім’ї є знайомі, які хворіють чи хворіли на рак. Фінали цих історій абсолютно різні. Проте, якщо вчасно діагностувати недуг, то можна не лише врятувати життя, а й максимально уникнути наслідків.

“Я закликаю всіх допомогти цій історії. Впевнена, що багато родин стикалися з раком і абсолютно точно розуміють, для чого ми це робимо - щоб змінити ставлення українців до хвороби”, - розповіла Соколова.

В перерві між виступами організатори винесли драбину. Кожен бажаючий міг повісити на неї стрічку. Білу - якщо тема онкології не стосується його, та жовту - якщо зіткнувся у своєму житті із раком.

Проект Яніни Соколової “Я, Ніна”

Автори проекту зізнались. що для зйомок фільму потрібно 6 мільйонів гривень, наразі зібрали лише 1,6 мільйонів. Зазначимо, що ця сума зібрана всього за десять днів. Наразі на офіційній сторінці проекту триває збір коштів.

Нагадаємо, що Соколова приголомшила українців своїм зізнанням. Журналістка розповіла, що хвора на рак. Користувачі мережі не очікували такого відвертого зізнання від публічної особи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вегетосудинна дистонія, авітаміноз, дисбактеріоз - українцям часто приписують подібні діагнози. Лікарі кажуть, що це самі банальні діагнози, за симптомами яких можуть критися серйозні недуги.

Також "Знай.ua" писав про те, що в.о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун поділилася власним досвідом боротьби фейками.