Канабіс в медицині — це ліки і вони повинні бути доступними для всіх пацієнтів, які їх потребують. А таких в Україні близько двох мільйонів.

Про це розповіла в.о. міністра з охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Супрун зазначила, що сьогодні в Україні канабіс потребують понад 20 тисяч дітей із фармрезистентними формами епілепсії, яка не піддається лікуванню традиційними препаратами, а також сотні тисяч онкохворих, більше як 100 тисяч паліативних пацієнтів та десятки тисяч ветеранів війни із посттравматичним стресовим розладом.

"Не треба уявляти важкохворих людей, особливо дітей з "косяком". Є різні способи споживання канабіноїдів: масла, таблетки, мазі, куріння та вапоризація. Дітям в разі епілепсії прописують пероральний прийом канабіноїдів", — пояснює Супрун.

Очільниця МОЗ в черговий раз підкреслила, що використовувати канабісу в медичних цілях є нормальною світовою практикою, адже лікувальні властивості канабісу давно визнані.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Сьогодні ліки на його основі дозволені в 44 країнах, зокрема в ЄС: Польща, Чехія, Хорватія, Бельгія, Німеччина, Австрія, а також у Канада та США.

Навіть у тих країнах, де канабіс заборонений - в Ізраїлі, Румунії, Македонії та Пуерто Ріко, - застосування його дозволено у випадках невиліковних хвороб.

"Сьогодні, саме зараз проходить вже друга Міжнародна медична канабіс конференція (IMCC) за участі міжнародних експертів та спікерів. Це ще один крок до того, щоб більше людей дізнавалися про лікувальні властивості канабісу", - зазначила Супрун..

Канабіс в медицині — це ліки. Вони мають стати доступними усім пацієнтам, що їх потребують. Таких пацієнтів в Україні...

Geplaatst door Уляна Супрун op Vrijdag 31 mei 2019

Нагадаємо, нардеп Деркач звернувся до Європейського суду, щоб прибрати Супрун

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун заявила, що готова представити Володимиру Зеленському результати реформи системи охорони здоров’я

Також Знай.ua писав, Уляна Супрун дала кілька порад, щодо "шашличного" відпочинку.