З 1 травня 2019 року вступили в дію нові норми закону про ЖКГ. Документ регламентує введення пені на комунальні борги. Вона стосуватиметься зокрема тих боргів, що виникли після цієї дати. Фактично ж штрафи почнуть діяти тільки після 10 червня. Про це у інтерв'ю UBR.ua розповів генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

Чинонвник зазначив, що штрафи за борги по комуналці можна буде нараховувати тільки за підсумками травневих нарахувань. А вони стануть відомі ближче до середини наступного місяця.

оплата комунальних
оплата комунальних

"Також потрібно враховувати, що за законом пеня не буде нараховуватись, якщо борг утворився внаслідок затримок у фінансуванні субсидій з боку держави. Але ми профінансували субсидії вчасно і в повному обсязі. Проблем з фінансуванням у цьому опалювальному сезоні не було ніяких", - зазначив Музиченко.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Примітно, що на скасування або видачу субсидій впливає прострочена заборгованість. Однак, якщо її виставили лише в липні, значить простроченою вона не вважається, оскільки кінцеві терміни оплати ще не настали.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

За словами чиновника, в цей період субсидію громадянам призначать, але якщо строки розгляду скарги будуть затягуватися і борг нікуди не подітися, то в такому випадку одержувачу потрібно буде надавати документальне підтвердження того, що борг він оскаржує. Таким підтвердженням може бути, наприклад, позов до суду.

Нагадаємо, з липня 2019 в Україні різко підскочать ціни на цигарки. Так, найдешевша пачка буде коштувати від 25 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, також українцям повідомили про здорожчання алкогольних напоїв.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні збільшать штрафи за паління в громадських місцях. Також під санкції потрапить реклама тютнових виробів та їх продаж.