Верховна Рада України на даний момент розглядає відразу 17 антитютюнових законопроектів. Так, парламентарії пропонують збільшити штрафи за куріння в громадських місцях, заборонити розміщувати рекламу тютюнових виробів та продавати частину сигарет і не тільки.

Депутати внесли пропозицію про те, що дозволити виробництво сигарет тільки на експорт, а крім того заборонити реалізацію тютюну і тютюнових виробів в Україні, які містять:

  • добавки, які надають тютюновим виробам інший смак або запах;
  • ароматизатори, змінюють запах тютюнового диму, тютюну, фільтра або упаковки;
  • барвники тютюнового диму;
  • вітаміни або інші добавки, які можуть створити враження, що тютюнові вироби менш шкідливі;
  • кофеїн, таурин і інші стимулятори, які пов'язують з енергією і бадьорістю.

"Кожен рік від хвороб, викликаних курінням, помирає 85 тис. українців. Але навіть якщо говорити суто про економіку, щорічні збитки України від тютюнопаління становлять $12,5 млрд, з них $2,4 млрд – медичні витрати, в тому числі держави, на лікування хвороб, пов'язаних з курінням", – зазначає експерт ГО "Життя" Оксана Тотовицкая.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, Моз розповів про небезпеки модних гаджетів.

Як повідомляв Знай. ua, влада готує для курців цінове божевілля.

Знай. ua писав, що у Кличка придумали, як боротися з тютюновим змієм.