У січні 2019 року порівняно з січнем 2018 року виробництво сигарет зменшилася на 46,9%, або на 2,341 млрд штук до 2,651 млрд штук.

Про це повідомляє Хвиля.

У січні 2019 року виробництво сигарет скоротилося порівняно з груднем 2018 року на 68,5%, або на 5,763 млрд штук.

Дані наведено без урахування анексованого Росією Криму і Севастополя.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

У 2018 році в порівнянні з 2017 роком виробництво сигарет зменшилося на 8,7%, або на 8,011 млрд штук до 84,071 млрд штук.

Раніше ми писали, що мільйони українців кинуть палити завдяки плановому підвищення акцизів на сигарети.

Про це заявив генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський.

Так, за попередніми підрахунками вже скоро пачка сигарет коштуватиме в Україні близько 100 гривень, що значно зменшить цінову доступність шкідливого продукту.

Разом з тим варто відзначити, що завдяки новому білковому сенсору вчені можуть спостерігати за накопиченням нікотину всередині нейронів і стежити за розвитком залежності.

Кожен раз, коли людина вдихає тютюновий дим, молекули нікотину проходять гематоенцефалічний бар'єр і потрапляють прямо в мозок. Тут однією з його мішеней стають ацетилхолінові рецептори, розташовані на поверхні нервових клітин.

Коли нікотин з ними пов'язується, виникає каскад певних ефектів. Одним з них є легка ейфорія. Але цим все не обмежується. Молекули нікотину проникають також в нейрони. Їх рух всередині нейронів залишається досить туманним і недостатньо вивченим.

Біологи створили штучну систему, яка складається з двох білків. Це дозволяє візуалізувати розподіл молекул, які потрапили в клітину.

Нагадаємо, сенсаційне відкриття вчених допоможе вам кинути курити.

Як повідомляв "Знай.uа", курцям повідомили чергову "убивчу" новину.

Також "Знай.uа" писав, що електронна сигарета розірвала вейпера.