В Україні з 10 червня 2019 року починають нараховувати пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг.

Такі штрафні санкції передбачені законом №2189-VIII "ПРО житлово-комунальні послуги", нова редакція якого набрала чинності з 1 травня 2019 року.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Прийнятий закон зобов'язує кожного боржника платити пеню за прострочення комунальних платежів. У разі затримки субсидії або невиплати заробітної плати пеня не нараховується.

Граничний розмір пені – 0,1% боргу за кожен день прострочення. Пеню нараховуватимуть за кожен день, починаючи з 20-го числа. Розмір пені буде налічувати сам постачальник. Загальний розмір пені не повинен становити більш як 100% боргу.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

комуналка
комуналка

Така санкція може відчутно зачепити великих боржників. При невеликому "мінусі" та коротких термінах прострочення пеня матиме символічний розмір.

Пеня нараховується за борги, які утворилися з 1 травня 2019 року.

Нагадаємо, в українців відберуть житло за несплату комуналки.

Як повідомляв Знай. ua, на що українці спускають нечувані суми.

Також Знай. ua писав, що українці можуть собі дозволити на мінімалку.