МВС ввело фіксацію біометричних даних іноземців та осіб без громадянства під час прикордонного контролю в пунктах пропуску через український кордон і в контрольних пунктах в'їзду-виїзду. Про це пише Юрліга.

Відповідний наказ міністерства від 24 квітня 2019 року №310 зареєстрований у Мін'юсті і вступить в силу з дня офіційного опублікування.

Так, буде здійснюватися процес збору біометричних даних іноземців, внесення їх і зберігання в інформаційно-телекомунікаційну систему прикордонного контролю ДПС "Гарт-1".

Фіксація біометричних даних буде відбуватися в ході прикордонного контролю в пунктах пропуску через держкордон, контрольних пунктах в'їзду-виїзду та в ході адміністративного затримання органами охорони держкордону.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Примітно, що термін зберігання зафіксованих біометричних даних буде становити 75 років. Після закінчення терміну зберігання дані їх будуть видалені з системи автоматично.

Фіксацію в пунктах пропуску через держкордон проводитимуть на лінії паспортного контролю; в транспортних засобах закордонного прямування, місцях їх стоянки; в службових приміщеннях Держприкордонслужби.

Її будуть проводити під час першого в'їзду іноземців в Україну і проходження прикордонного контролю в пунктах пропуску. Крім того, службові особи на першій лінії контролю скануватимуть відбитки всіх пальців правої або лівої руки.

Нагадаємо, як отримати в Україні і скільки коштує оформити біометричні документи для виїзду за кордон.

Як повідомляв портал Знай.ua, США поставили деяким українським туристам жорстку умову.

Також портал Знай.ua писав, як отримати водійське посвідчення за півгодини.