Америка може не визнати російські паспорти, видані громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає "Інтерфакс-Україна".

Американський дипломат назвав видачу російських паспортів громадянам іншої країни "дуже провокаційним кроком".

"Ми подивимося, чи зможемо ми не визнати ці паспорти, як ми це зробили у випадку з паспортами, які були видані в Криму", - сказав Волкер.

При цьому він вважає, що взявши ці паспорти, "українці стануть росіянами".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, на Донбасі російські військові поширюють інформацію про можливе підвищення зарплат бойовикам з числа місцевого населення у разі прийняття ними громадянства РФ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Павло Клімкін і Вадим Пристайко активно просувають тему подвійного громадянства для українців, які проживають в інших країнах.

Також портал Знай.uа писав, що у Москві забили тривогу через ймовірний провал кампанії з роздачі російських паспортів у "ДНР".