З 1 січня 2020 року Німеччина відкриває свої двері заробітчанам. Приймати на роботу будуть громадян держав, що не входять до складу ЄС.

Дебати про необхідність прийняти закони, які б привернули в країну додаткову робочу силу велися майже 10 років. Так, планується залучати працівників з-за кордону понад 25 тисяч осіб щороку, - пише UBR.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, Німеччині вкрай необхідні кваліфіковані кадри, оскільки країна має страшний дефіцит.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В країні відкриють близько 1,2 млн. нових робочих місць. Від водіїв вантажівок до плотніков, доглядальниць і медсестер. Німецький економічний інститут вирахував, що із-за дефіциту робочої сили економіка ФРН щорічно втрачає €30 млрд.

Які працівники потрібні в Німеччині

Відкриваючи свою країну приїжджим працівникам, німці залишають за собою право депортувати гастарбайтерів за найменше порушення міграційного законодавства.

Якщо зараз перед тим як запропонувати роботу іноземця, роботодавець повинен спробувати залучити місцеву робочу силу, то до 2020 року це обмеження скасують. Більше не потрібно буде проходити бюрократичний шлях і витрачати багато часу, щоб довести, що компанія не змогла знайти собі працівника в Німеччині.

Нацбільше Німеччина пропонує роботу в галузях:

  1. Будівельники;
  2. Різноробочі;
  3. Складські робітники.
  4. Скільки заробляють у Німеччині

Для гідно працівника нічого не шкода. Німецький роботодавець готовий платити іноземцям щонайменше 8 євро в годину, хоча цілком реально знайти оклади і в 10 євро для різноробочих та іншого некваліфікованої праці (розвозити пошту, наприклад).

Для порівняння: у Польщі готові платити лише близько 4 євро/год за аналогічним вакансій. До Німеччини українці так само, як і в Польщі часто їздять нелегально.

Нагадаємо, українцям показали, куди тікають заробітчани.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, де можна заробити влітку найбільше.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли про професії майбутнього, які скоро витіснять традиційні.