Українці поскаржились, що держава забрала у них кошти та нарахувала величезні борги за компослуги.

Про це повідомляє "Донецькі новини".

Багато жителів Маріуполя (Донецька обл.) після закінчення опалювального сезону отримали квитанції з боргами. Люди скаржаться, що зникли гроші, які вони економили протягом року.

оплата комуналки

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Одна з жительок розповіла, що отримала платіжку з великою сумою, але не розуміє, як і де взялися 844 гривні, адже субсидію вона економила.

І так, за несплату, вона втратила "річну" субсидію.

"Звідки невідомо, хто видав цей закон? Що ці всі гроші, які були заощаджені у людей, які сиділи у холодних хатах, прикривали, тому що опалення, тому що не користувалися гарячою водою. Раз в тиждень відкриють, щоб трохи очі промити – і все. Ці гроші чомусь забрали на користь держави. На якій підставі – я не знаю", – каже Валентина Курилова.

Як пояснили в тепломережі, на рахунку жінки дійсно була переплата. Її вистачило, щоб розрахуватися за 2018 рік. А вже з січня 2019 року пенсіонерка повинна була вносити обов'язковий платіж. Хто цього не робив – накопичив борги.

Нагадаємо, військовим повідомили, що їм перерахують пільгову пенсію за вислугу років.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям повідомили, що слідом за субсидіями монетизують й інші пільги.

Також Знай.ua писав про те, що як українці отримуватимуть "пільги" після призначення літніх субсидій.