ОБСЄ оприлюднила звіті Спеціальної моніторингової місії 11 червня. У ньому мова йде про нову російську техніку, пише Політека. Так, зазначено, що 8 червня безпілотник зафіксував просто біля житлового будинку в окупованій Новогригорівці (61 км на південний схід від Донецька) ворожий комплекс "Торн". Техніка була встановлена на шасі Камазу. На фоні кадру видно розбоблену бойовиками дев’ятиповерхівку.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Раніше повідомлялося, що росіяни почали проводити випробування даного комплексу. На жаль, про техніку дуже мало інформації у відкритих джерелах. Відомо тільки "Торн" здатний виявити противника на відстані до 2 тис. км.

Додамо, у вересні 2015 було виявлено було два комплексу "Торн" у Донецьку - в районі ГАП (Донецьк, вул. Злітна, 11а), і біля стели на виїзді з міста. У жовтні 2015 комплекс зафіксований на базі бойовиків "Спарти". 11 лютого 2019 звіт СММ ОБСЄ зазначав, що 10 лютого БПЛА місії зафіксував комплекс "Торн" на шасі вантажівки КамАЗ в районі с. Новогригорівка під Дебальцеве.

Кадри, опубліковані OSINT-розвідки командою InformNapalm.org у 2015 році:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

КамАЗ комплексу радіорозвідки «Торн» служив щитом для російської армії на Донбасі. Також видно танк з написом «Сомалі» та іншу російську військову техніку з горами боєприпасів.

Нещодавно спостерігачі помітили ворожу бойову броньовану машину на окупованій території недалеко від сел. Калиново (60 км від Луганська). Також в зоні, де заборонена військова техніка Меморандумом, зафіксували 5 БТР і 2 зенітні гармати.

12 червня прес-центр ООС оголосив у соцмережі, що піхотинці облаштовують позиції в Мар'їнці Донецької області.

Нагадаємо, борги за комуналку та штрафи: Рева раптово "осліп" після питання про платіжки.