У сучасному світі, коли кожен з нас весь час кудись біжить, зайнятий своїми турботами або справами, сон є єдиним засобом для того, щоб відпочило і тіло, і мозок. Але, як кажуть психологи, саме через такий шалений ритм життя і постійний стрес, у багатьох людей розвивається безсоння, і без різних стимуляторів вони не можуть відправитися до царства Морфея.

Приємні звуки

Вчені знайшли вихід з цієї ситуації. Провівши різноманітні випробування, вони прийшли до висновку, що звуки спокійної розслаблюючій музики благотворно впливають на психіку і допомагають заснути. Не секрет, що вже давно багато людей при медитації включають собі звуки дощу, лісу або спів птахів. Саме звуки природи допомагають заспокоїтися нервовій системі і розслабитися.

Також, за словами психологів, щоденне прослуховування подібних записів дозволяє поліпшити настрій, нормалізувати тиск і просто заспокоїтися. Найкорисніше слухати звуки природи людям за сорок і тим, хто дуже рідко вибирається з міста.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вчені при цьому зазначили, що нормальний сон буває лише тоді, коли людина засинає до півночі. Дослідження говорять, що якщо людина лягає спати до 12 ночі, то відпочиває і тіло, і мозок. Якщо ж людина засинає після півночі, то відпочиває тільки тіло.

Нагадаємо, синоптики попередили українцям, що відпустку може зіпсувати несподіване явище природи.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як поїхати до чудових європейських країн за копійки.

Також Знай.ua писав про те, що астрологи розповіли, що чекає українців до кінця літа.