В Житомирі школяр врятував утопаючих дітей, яких віднесло течією.

Про це повідомляють "Факти".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Рятувальникові 15 років, звати Женя Венгерський. Хоробрий хлопчик врятував двох маленьких дітей.

Все сталося, коли Женя повертався з школи. Підліток побачив, як хлопчик і дівчинка впали в річку Кам'янку. Дітей понесло течією, вони почали тонути.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Поруч знаходились і дорослі і спочатку хлопець подумав, що то батьки дітей, але коли побачив, що вони ніяк не реагують, зрозумів, що діти юбіля води без нагляду.

"Це сталося миттєво: ще секунду тому вони стрибали на березі, і раз — вже в воді! Ні хлопчик, ні дівчинка явно не вміли плавати. Вони бовтались у воді, але йшли на дну. І якщо хлопчик був ще досить близько до берега, то дівчинку віднесло як мінімум метрів на десять. Я кинувся на допомогу", - розповів Женя.

Женя розповів, що не став телефонувати рятувальникам, оскільки розумів, що дорога кожна секунда.

"Я поплив за дівчинкою, яку несло течією, розповідає підліток. Перед тим як стрибати, встиг тільки витягнути з кишень телефон і гаманець. Я злякався, але не так себе, скільки за цю дівчинку", - каже рятівник. "Коли я доплив і схопив дівчинку, виявив, що вона в свідомості. До дотепер не розумію, чому вона лежала на воді головою вниз. Я шалено зрадів. Притримуючи її рукою, поплив до березі. Це було вже складніше, тому що довелося плисти проти течії. А дівчина, хоч і маленька, в той момент здалася мені такою важкою… Добре, що я два роки ходив на плавання. Дівчинка не пручалася і нічого не говорила. Просто дивилася на мене переляканими очима і, мабуть, не розуміла, що відбувається", - каже Женя.

Витягнути хлопчика Дружині допомогли перехожі. Дитина не сильно постраждав, він був у свідомості.

Після того, як дітей витягли з води, хлопці викликали поліцейських.

На питання поліції, як звати дітей, ониназвали свої імена. Де живуть, не змогли розповісти, вони були в шоковому стані. Патрыльные викликали медиків, щоб оглянули постраждалих.

"Розуміючи, що більше нічим допомогти не можемо, ми з друзями вирішили йти додому, — каже Женя. Я наскрізь промок, але навіть не помічав цього. Просто був щасливий, що діти живі", - додав юний герой.

фото/Нацполіція

Мати навіть не здогадувала, що насправді сталося з її дітьми, вона, не заставши ідтей вдома, одразу ж кинулась на пошуки.

"Я шукала дітей з всьому місту, ледве стримуючи сльози, розповіла мама дітей Надія. Вони були вдома з чоловіком. Чоловік на кілька хвилин вийшов у іншу кімнату, а діти тут ж вискочили у двір і побігли до річки. Коли чоловік побачив, що дітей немає ні в будинку, ні у дворі, тут же подзвонив мені, і ми обоє почали пошуки"

Через кілька днів після цієї події у Жені був останній дзвінок. Хлопець навчається в військовому ліцеї. Те, що на лінійці його нагородили співробітники поліції, стало для нього повною несподіванкою.

Нагадаємо, на Запоріжжі спроба зробити селфі закінчилась трагедією, підліток упав у зрошувальний канал.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на Волині поліція розслідує загадкову смерть хлопця.

Також портал Знай.ua писав, що у Львові сталась страшна трагедія, хлопця розрізав потяг пополам.