Служба безпеки України встановила особи причетних до падіння українського військово-транспортного літака Іл-76 в небі над Луганськом в 2014 році.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

За словами співробітників Служби бепеки, віддали наказ про збиття літака безпосередньо у Кремлі, а виконували наказ службовці "приватної військової компанії".

"П'ять років тому, 14 червня 2014 року, в небі над Луганськом співробітники російської військової розвідки збили військово-транспортний літак Міністерства оборони Іл-76. В тій страшній катастрофі загинули 49 військовослужбовців Збройних сил України. Служба безпеки має незаперечні докази, що рішення збити літак було прийнято в Кремлі і приведено в дію позаштатним підрозділом Головного управління генштабу збройних сил РФ, відомим як "приватна військова компанія "Вагнера", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У спецслужбі додали, що "злочинний наказ" віддав командувач 58-ю армією ВС РФ генерал-майор Євген Нікіфоров.

"Більше того, виконавці вбивства українських воїнів - Дмитро Уткін, Андрій Гуралев і Андрій Лебедєв, по поверненні в Росію були відзначені Путіним офіційними державними нагородами - "Орденами мужності", - передали представники СБУ.

Додамо, у п'ятницю, 14 червня, президент України Володимир Зеленський схилив голови перед загиблими у трашній катастрофі над Луганськом, а також перед всіма героями, що поклали свої голови за мир в Україні. Церемонія покледення квітів відбувалась на території Міноброни України біля Зали пам'яті.

Нагадаємо, військові ЗСУ зайняи Мар'їнку.

Як повідомляв раніше Знай.ua, співробітники ЗСУ затримали банду на Луганщині, яка за допомогою соцмереж проводила антиукраїнську агітацію.

Також портал Знай.ua писав, що українські герої вже за крок до перемоги.