Популярний серіал "Чорнобиль" від HBO викликав неймовірну хвилю популярності не тільки до самої трагедії, про яку люди по всьому світу захотіли дізнатися трохи більше, але і до місця події. У мережі почало з'являтися безліч фото на тлі визначних пам'яток.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У Прип'яті вже відзначили збільшення потоку туристів на 30% і це тільки початок. Так, люди без сорому публікують "видовищні" фото, які часом є вкрай недоречними на місці страшної трагедії. Про це повідомив шоураннер серіалу в соціальній мережі.

Сценарист Крейг Мейзин закликав туристів і блогерів з повагою ставиться до місця трагедії і людям, які постраждали і померли в результаті аварії на ЧАЕС. Відповідна запис з'явився в Twitter сценариста.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Чудово, що #ChernobylHBO надихнув туристів на відвідування зони відчуження. Але я бачив ці фотографії. Якщо ви збираєтеся туди з візитом, будь ласка, пам'ятайте, що там сталася жахлива трагедія. Ведіть себе відповідно, поставтеся з повагою до всіх, хто постраждав і пожертвував своїми життями", - зазначив він.

Туристи викликали негативну реакцію не тільки у сценариста, але і у користувачів соціальних мереж. Громадськість розлютило те, що туристи публікували пікантні фото, на яких вони просто клеять дурня.

В Instagram можна знайти знімки напівголих дівчат або чоловіків, кривляющихся в протигазах.

Користувачі гнівно висловилися про це.

"Люди там загинули жахливим способом – майте хоч якусь повагу", "Це фото нешанобливо по відношенню до людей, які загинули. Наскільки жорстоким ви можете бути", "Коли немає мізків і поваги", – писали користувачі соцмереж.

Нагадаємо, туристи потрапили в гучний скандал в зоні відчуження.

Як повідомляв Знай. ua, які таємниці приховує грандіозне спорудження нового саркофага Чорнобильської АЕС.

Також Знай. ua писав, що відомий український режисер звинуватив творців знаменитого "Чорнобиля" в плагіаті.