Сьогодні, 15 червня, у Києві близько сотні людей влаштували акцію "Конопляний марш свободи". Учасники прийшли до будівлі Верховної Ради з прапорами, банерами та плакатами. Вони вимагали від влади легалізувати медичний канабіс, повідомив Інформатор з місця подій.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Конопляний марш свободи" розпочався опівдні, а його слоганом стала фраза "Медичний каннабіс - наше право". Учасники акції вимагали уваги і готовності політичних партій відстоювати права людей на життя і захист свого здоров'я.

Активісти підготували петицію, що за короткий термін набрала понад 25 тисяч підписів. У ній вимагається затвердити законопроект №10313 «Про забезпечення фундаментального права людини на життя». Він має врегулювати використання конопель у медицині та науці. За даними МОЗ, легалізації медичного канабісу чекають понад два мільйони громадян, які страждають від хронічних болів та інших розладів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Акцію ініціювали громадські організації "МОСТ", "Афіна. Жінки проти раку", "Українська асоціація медичного канабісу" та політична партія "Демократична сокира". Вони наголосили, що виступають не за використання марихуани у повсякденні здорових людей для задоволення і розслаблення. Натомість вмагають справедливості щодо людей із серйозними проблемами здоров'я.

За словами учасників маршу, канабіс допомагає при онкозахворюваннях, лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги при СНІДі, діабетичної нейропатії, різних формах склерозу та інших хворобах.

Разом із цим, на «Конопляному марші» були й ті, хто вимагав не просто легалізацію, а повну декриміналізацію марихуани. Організатори маршу відхрестилися від таких, але зазначили, що навіть ті, хто курять марихуану для втіхи, вcе одно отримують шкоди у рази менше ніж ті, хто, приміром, вживає алкоголь.

Нагадаємо, що Супрун пояснила, кому потрібен медичний канабіс в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Верховній Раді України одноголосно вирішили зареєструвати законопроект про легалізацію медичного використання канабісу.

Також портал "Знай.ua" писав, про безкоштовну медицину: які умови перед українцями висуває нова реформа.