Аварія на Чорнобильській АЕС з 1986 році обросла масою чуток і міфів. А цього року після виходу однойменного серіалу "Чорнобиль" від НВО світ наче збожеволів, нові факти ллються потоком.

Зокрема, британське видання Daily Star опублікувало матеріал про містичну істоту, яка нібито з'явилося на півночі України за кілька днів до трагедії. За утвердження таблоїду, його прозвали "Чорним птахом Чорнобиля.

Свої здогади британські журналісти засновують на словами археолога Роберта Максвелла. Він двічі бував у зоні відчуження і говорив з колишніми працівниками диспетчерської Чорнобильської атомної електростанції. У 2005 році Максвелл розповів, що нібито чув від людей розповіді про істоту без голови, з гігантськими крилами і червоними сяючими очима.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Співробітники Чорнобиля почали ділитися схожим досвідом, у деяких були страшні кошмари, в на час як інші отримували телефонні дзвінки з погрозами", - стверджував Максвелл.

Між тим реальних доказів своїх слів Максвелл не представив також як і не став розкривати особистості своїх джерел, що розповіли йому про дивному створенні.

Серіал на реальних подіях HBO "Чорнобиль" пробудив неабиякий інтерес до трагедії, що сколихнула Україну. За даними ЗМІ, після виходу стрічки значно збільшилася кількість туристів, що намагаються потрапити в зону відчуження.

Нагадаємо, Чорнобиль від НВО - тільки верхівка айсбергу: в архівах знайшли правду про найбільшу катастрофу України.

Також Знай.uа писав, що у катастрофі Чорнобиля відшукали "руку Бога": розсекречено документи КДБ.

Як повідомляв Знай.uа, шоуранер з Чорнобиля присоромив голозадых любительок селфи.