У нинішньому році мінімальний прохідний бал на рівні 130 ввели на усі фармацевтичні спеціальності, а також "Міжнародні відносини", "Публічне управління та адміністрування".

Мінімальний прохідний бал на рівні 150 залишається на спеціальності "Стоматологія”, "Медицина" і "Педіатрія" в цьому році. Про це заявила державний експерт Анжеліка Кернічная, повідомляє прес-служба міносвіти.

Кожний навчальний заклад у своїх правила прийому встановлює мінімальний прохідний бал на конкретну спеціальність

студенти
студенти

"Є спеціальності, для яких встановлено мінімальний прохідний бал незалежно від мінімального бала вузу. Це стосується медичних спеціальностей "Стоматологія", "Медицина" і "Педіатрія". За цими спеціальностями мінімальний бал 150 з другого і третього конкурсного предметів", - зазначила вона.

Для того, щоб мати можливість подати заяву на таку конкурсну пропозицію, в абітурієнта повинні бути сертифікати ЗНО не менше 150 балів з біології або хімії та математики або фізики.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Студенти
Студенти

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"На спеціальності "Право", "Міжнародні відносини", "Публічне управління та адміністрування", а також на фармацевтичні спеціальності ввели сумарний прохідний бал всіх сертифікатів ЗНО на рівні 130 балів", - зазначила Кернічная.

За словами експерта, кожен вуз у своїх правилах прийому передбачає мінімальний прохідний бал на окрему конкурсну пропозицію.

Нагадаємо, що українські ЖЕКи почали виставляти мешканцям будинків платіжки на оплату послуг з майбутнього ремонту інженерних мереж та будинків.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", у Києві продовжать масштабну реконструкцію багатоквартирних будинків.

Також портал "Знай.ua" писав, що мешканці села Гандеровиця, що в Мукачівському районі, власними силами відновили розбиту дорогу, зібрали гроші, купили будматеріали і почали ремонт.