Цього року туркомпанії розраховують продати не менше 130 тисяч турів в зону відчуження навколо ЧАЕС. Такий ажіотаж викликав серіал від НВО "Чорнобиль". Люди раптовов зацікавились містом-привидом та його історією.

Власники компаній, які організовують тури до чорнобильсько зони розповіли, що ще до завершення серіалу їхні телефони просто не замовкали, наплив бажаючих поїхати на екскурсію просто рекордний, - пише НВ Бізнес.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Дзвонили всі — журналісти, туристи. Ми дивувалися, чому ажіотажу не сталося раніше", — говорить Сергій Мирний, співвласник компанії "Чорнобиль-тур" та колишній ліквідатор.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо ще кілька місяців тому туркомпанії планували відправити в зону відчуження Чорнобильської АЕС не більше 100 тисяч туристів в цьому році, то зараз говорять про плановане збільшення потоку до 130 000, а це вдвічі більше, нідж торік. Основні доходи між собою розділять до десяти операторів.

Від перших екскурсій до індивідуальних турів за мотивами серіалу

Екскурсії в зону відчуження Чорнобильської АЕС туркомпанії проводять більше 10 років.

Організатори розповіли, що спочатку возили до зони відчуження офіційні делегації і професіоналів, а потім почали і простих туристів.

Приблизно 65−70% туристів, які приїжджають в місто — супутник станції, Прип’ять — іноземці. Як правило, більшість купує стандартний одноденний тур з відвідуванням чорнобильської АЕС, території "Рудого лісу", стели Прип’ять, Дуги (Чорнобиль-2), сели Копачі і вцілілого дитячого садка. Вартість туру для громадян України становить $49, а для іноземців — $99 з людини за поточним курсом. Оператори пропонують і більш тривалі екскурсії від двох до семи днів (від $60 до $400 з людини), авіатури над зоною відчуження ($300−800 з людини), індивідуальні екскурсії ($90 з людини).

На популярність серіалу Чорнобиль на HBO ринок відреагував швидко — в продажу з’явилися тури за мотивами цього серіалу. За таку екскурсію доведеться заплатити приблизно $140−190 з людини.

Нагадаємо, українцям показали, як ожив Чорнобиль за десятиліття.

Як повідомляв раніше Знай.ua, туристам готують нові фішку в Чорнобилі.

Також портал Знай.ua писав, що у катастрофі Чорнобиля відшукали "руку Бога": розсекречено документи КДБ.