В Україні активізувалися телефонні шахраї – розробили нову аферу, жертвами якої можуть стати багато українців.

Ледь не потрапила на гачок таких аферистів журналістка Олена Максименко. Вона розповіла, чого слід остерігатися українцям та як порушити план аферистів.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"До вчора була за кордоном - з певного моменту почався шквал дзвінків з різних незнайомих номерів. Один з них київський міський (спробувала передзвонити вже в Києві, перш ніж погуглити - пишуть, що шахраї, і крадуть дані з сім-карти). Інший номер пробивався як донецький. Решта закордонні", - розповіла журналістка в Facebook.

Максименко додала, що ще з незнайомих їй номерів надсилали СМС з проханням передзвонити на Viber або WhatsApp.

У коментарях під постом пояснили суть такого шахрайства. Аферисти хочуть вкрасти дані сімки, тому їм потрібно для підтвердження надати оператору останні три вхідні дзвінки, і назвати суму поповнення рахунку. Тому не можна передзвонювати і відсилати повідомлення на такі номери. Для імітації дзвінків з-за кордону використовується IP-телефонія.

Українцям також порадили, щоб порушити план аферистів потрібно після таких дзвінків попросити декількох друзів і родичів передзвонити вам.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, жертва карткових аферистів здала схему шахраїв.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві затримали особливо небезпечну банду шахраїв

Також Знай.ua писав, у Харкові активізувалися шахраї, після такого дзвінка ви віддасте все до копійки.