Уже п'ять років тривають бойові дії на сході України. Кожен із наших захисників потрапляє туди по-різному. Вчора у мережі стала відома історія про снайпера ЗСУ із псевдо Підлий. Її розповіли на сторінці Фонду "Повернись живим" у Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як футбольний фанат став снайпером ЗСУ

П'ять років зі своїх двадцяти п'яти років Підлий захищає рідну землю на сході України. Причислює себе до футбольних фанатів, каже, що він - ультрас. Вболіває за вінницьку «Ниву» й усі міжнародні клуби, де грають українські футболісти.

Наразі він спокійно розповідає, скільки ліквідував ворогів на Донбасі, як перший раз "підтвердився 200-й". Зауважує, що не потрібно чекати "якусь велику шишку-мішень" за виключенням випадків, коли є дійсно підтверджена інформація.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"В усіх інших випадках бачиш ворога - значить, все. Стріляй", - розповів снайпер.

Офіцер усвідомлює, що на війні руйнується психіка та фізичне здоров'я. Коли записувався у снайпери, нафантазував, що раніше займався стрільбою. Хоча насправді вперше взяв до рук гвинтівку лише на полігоні.

До речі, у школі снайперів, куди він вступав, спочатку отримав відмову. Було це в Десні.

"Після тестів у психолога, - розповідає офіцер, - мені сказали, що рівень агресивності зашкалює і з такими показниками не можуть зарахувати на курс", – іронізує 25-річний військовий.

За роки війни Підлий здобув вищу освіту та отримав офіцерське звання. Нині він займає одну з керівних посад у своєму батальйоні. При цьому зазначає, що за час служби так і не став "повноцінним" військовим, бо надто цінить свободу дій, а в армії вона обмежена.

"Я пішов на війну, тому що мав захищати Батьківщину, проте не впевнений, що усе життя буду військовим. В армії у будь-якому випадку є певні обмеження, а деякі речі, що залишилися з радянського союзу, інколи просто не вкладаються в голові", - поділився Підлий.

Він уже спланував свої власне життя після війни. Розповів, що хоче працювати в журналістиці, зокрема займатися розслідуваннями.

Нагадаємо, що Зеленський готується до зустрічі із Путіним: що планує сказати слуга народу в очі агресору.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Голова ЗСУ розповів про наболіле: це нездорові відносини.

"Знай.ua" також писав про те, що на Донбасі лютує шалений ураган: стихія знищує все на своєму шляху, люди благають про допомогу.