Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів, які проблеми є у ЗСУ. Однією з них виявилися відносини у військових колективах. Про це він заявив в інтерв'ю "Донбас.Реалії".

"Проблема, яку я бачу - проблема стосунків у військових колективах. Ми збирали заступників командирів з морально-психологічного забезпечення, тих, які повинні знати всі проблеми, якими живуть їхні підлеглі. Я сьогодні розумію, що тут є якісь недоробки", - зазначив Хомчак.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Коли у солдата є проблема, чи він бачить її, або порушення і йде не до свого командира, щоб повідомити про це, а дзвонить волонтерам чи ще комусь... Тому що щоб її вирішити, треба "зайти нагору", щоб "зверху" її вирішили ... Я так розумію, що в колективі при цьому - нездорові відносини", - розповів він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Хомчак додав, що це свідчить про байдуже ставлення начальників до підлеглих.

"Це треба змінити", - переконаний головнокомандувач ЗСУ.

На його думку, головне завдання - "не всіх познімати (з посад, - ред.), а не втратити управління".

"Головне - не зламати правильну систему, яка працює, а підкоригувати її. Коригувати - не означає, що відразу треба знімати. І якщо тепер хтось мене не зрозуміє і не змінить - на всіх рівнях - відносини, як вони повинні бути - тоді, звичайно, будуть кадрові рішення", - підсумував Хомчак.

Нагадаємо, що Муженко розповів, як почалася війна на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Хомчак заявив, що влітку 2014 року він був готовий підірвати себе гранатою, виходячи з бою з Іловайського котла.

Також портал Знай.uа писав, що у так званій "ДНР" вирішили, що ЗСУ збираються обстріляти позиції терористів.