Українські військові можуть повернути усю територію Донбасу під свій контроль за менше, ніж за добу.

Про це він розповів колишній командувач Операцією Об'єднаних сил України Сергій Наєв в інтерв'ю "ТСН".

За його словами, варто діяти швидко та закріпитися на кордоні України з Росією. Екс-командувач ООС також додав, що головним досягненням української армії за останній рік є те, що командувачі навчилися діяти продумати та давати достойну відсіч ворогу.

"Безпосередньо на військову операцію зі звільнення території піде дуже мало часу - менше доби. Головне в такому випадку - дуже швидкі дії, щоб дійти до українського кордону і там закріпитися", - зазначив екс-командувач.

Сергій Наєв
Сергій Наєв

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За його словами, "на звільненій території відразу ж повинні почати спеціальні заходи Національна гвардія, Національна поліція, інші силові структури". При цьому Сергій Наєв підкреслив, що перед українськими військовими зараз не стоїть завдання силовим шляхом звільнити всю територію Донбасу, оскільки держава визначила, що основний шлях отримання перемоги - політико-дипломатичний.

Він також повідомив, що у сепаратистів є плани щодо подальшого наступу на українську територію. Зараз військовим ЗСУ відомо понад десять варіантів розвитку подій, яким можуть скористатися бойовики. За словами Наєва, військові знають найбільш загрозливі напрямки на лінії зіткнення.

ЗСУ
ЗСУ

"Ми передбачаємо відповідні дії - на цих напрямках всі постійно готові реагувати", - резюмував колишній командувач.

Зазначимо, що чинний президент України Петро Порошенко нещодавно призначив нового командувача операцією об'єднаних сил генерал. Ним став лейтенанта Олександра Сирський. При цьому Порошенко подякував Наєву за "мужність, рішучіть та стійкість".

Нагадаємо, теракт в арсеналі ЗСУ: путінські спецслужби вербували наших хлопців через батьків.

Як повідомляв Знай.uа, військовослужбовці ЗСУ, які знаходяться в зоні проведення бойових дій почнуть отримувати істотну надбавку з 1 травня 2019 року.

Також Знай.uа писав, український спецназ взяв на абордаж ворожий корабель: деталі операції і потужне відео.