Військовослужбовці ЗСУ, які знаходяться в зоні проведення бойових дій почнуть отримувати істотну надбавку з 1 травня 2019 року. Даний наказ дав міністр оборони України — Степан Полторак. Про це заявили в прес-службі Міністерства оборони.

Півторак

З інформації стає відомо, що Полторак підписав указ, який підвищує суму винагороди за участь в ООС мінімум на одну тисячу гривень. Військовослужбовцям, які проходять службу на лінії зіткнення доплатять 5000 гривень, а для військових в інших частинах зони бойових дій відповідно 1000 гривень.

Так, мінімальна винагорода, яку почнуть отримувати контрактники на першій лінії складе 27 300 гривень. Що стосується інших районів, там нижній поріг оплати — 16 800 гривень. Закон не обійшов стороною і командирів взводів, які на першій лінії гарантовано отримають мінімальну винагороду в розмірі 31 100 гривень, а в інших - від 20 600 гривень. Командири батальйонів при цьому на лінії зіткнення почнуть отримувати від 35 500 гривень і 25 000 гривень в інших районах.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Найбільше отримають командири бригади. За першу лінію бойових дій мінімальна винагорода дорівнює сумі 42 000 гривень, а за всі інші райони проведення ООС оплата буде близько 31 500 гривень.

«Зазначене підвищення проводиться в плановому порядку в межах, виділених в 2019 році в державному бюджеті коштів на утримання Збройних сил за напрямом витрат на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям і не вимагає додаткового виділення бюджетних коштів або перерозподілу з інших статей видатків», - пояснили в оборонному відомстві.

Варто відзначити, що доручення про збільшення виплат військовослужбовцям Полторак отримав від чинного президента України Петра Порошенка. Саме він призначив підвищення доплати на 5000 гривень для лінії зіткнення і на 1000 гривень для решти районів ООС.

Нагадаємо, раніше Володимир Кличко заявив, що збирається в політику слідом за братом.
Як повідомляв портал "Знай.ua", компанія Microsoft пішла на кардинальні зміни на які довго не могла зважитися.
Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського розповіли про перші призначення і законах.