З'явилася інформація, що перші зміни та законодавчі проекти стануть відомі тільки після інавгурації Володимира Зеленського.

Про це заявив речник штабу новообраного президента Дмитро Разумков в ефірі одного з українських телеканалів.

"Думаю, що перші кадрові пропозиції і законодавчі ініціативи навряд чи повинні звучати в день інавгурації, це не зовсім той момент, коли потрібно озвучувати ці речі. Але те, що це має статися в найближчому майбутньому після інавгурації, думаю, так", - зазначив Разумков.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

На його думку, імена претендентів на посади голів служби зовнішньої розвідки і служби безпеки України краще взагалі не оголошувати аж до самого призначення.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"Але якщо ми говоримо про службу зовнішньої розвідки, то там не потрібен парламент, президент може прийняти самостійне рішення. Я боюся провокацій", - додав політконсультант.

Також Разумков підкреслив, що Зеленський назве ім'я людини, яка очолить адміністрацію президента України, після інавгурації.

"Що стосується глави адміністрації президента, то як Зеленський може зараз назвати його ім'я і призначити на посаду, якщо він ще не вступив у свої повноваження. Тому кандидатуру на голову адміністрації президента теж буде озвучено незабаром після інавгурації президента", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в команді обраного президента Володимира Зеленського працюватимуть над посиленням ролі жінок в політиці. Про це в ефірі Громадського заявила експерт команди Зеленського з питань гендерної рівності Марина Бардіна.

"Зараз моє завдання — сформувати позицію всієї команди в розумінні місця жінок у політиці", - сказала вона.

За словами Бардіної, в команді новообраного президента Володимира Зеленського повинен існувати конкретний напрям ґендерної рівності, можливостей, прав жінок і чоловіків. І додає, що воно не буде "чимось загальним".

Нагадаємо, у Зеленського готують найважливіший закон для жінок: "Це не буде чимось загальним".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський обговорив свою програму з МЗС Канади: "Не боротися, а перемогти".

Також Знай.uа писав, невже Трамп? Волкер розповів про "найвище представництво" США на інавгурації Зеленського.