Міжнародна слідча група аварії малазійського Boeing 777 на Донбасі, в яку входять представники Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України, повідомила про перехоплення розмови між ватажком так званої «ДНР» Олександром Бородаєм і помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Йдеться про дзвінок 11 липня 2014 року. Аудіо розмови опубліковано на YouTube-каналі поліції Нідерландів.

Помічник Путіна сказав Бородаю, що обговорив з «найстаршими товаришами, більш старших не буває, хто там відповідає за військову історію». Сурков додав, що «старші товариші» пообіцяли допомогти і обізнані про те, що сепаратисти відчувають «переломний момент».

[quote author=""]«[Мені відповіли]: „Так, ми всі розуміємо, ми готуємо

«Так, я все розумію», — відповів Бородай, додавши, що без допомоги РФ бойовики протримаються ще тиждень. «Так, Саш, приблизно так», — підтвердив Сурков.

Популярні новини зараз
Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК Школярам вводять суттєві зміни: сильно вплинуть на освіту дітей Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу
Показати ще

У свою чергу телеканал «Дождь» підтверджує інформацію про оприлюднення слідством телефонних розмов, «імовірно з помічником президента Росії Владиславом Сурковим», а також ватажком анексованого Криму Сергієм Аксьоновим.

Останній, за даними слідства, спілкувався з Гиркіним, якого підозрюють у причетності до катастрофи лайнера. Під час бесіди Гиркін попросив допомоги від Росії, заявивши про необхідність постачання протитанкової артилерії, танків і ППО з вже готовими фахівцями, так як своїх «часу готувати у нас не буде, вже немає». У відповідь йому пообіцяли, що допомога буде надана.

Нагадаємо, що скоро стануть відомі імена 4 представників керівництва армії РФ, яких підозрюють у збиття Boeing у небі над Донбасом у липні 2014 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародна слідча група зі справи катастрофи літака Boeing 777 рейсу MH17 готова оголосити список підозрюваних.

Також портал Знай.uа писав,що журналісти випередили слідчих та оприлюднили імена підозрюваних у справі МН17.