Про те, що електронні сигарети становлять для здоров'я загрозу, лікарі вже попереджають. А от на тому, що можуть призвести до каліцтва, акцентують увагу не завжди. Про те, як вейп потрощив щелепу американському підлітку, інформує CNN.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У США доправили до лікарні сімнадцятирічного підлітка з дірою у щелепі. Така халепа сталася після того, як його електронна сигарета вибухнула прямо в нього в роті.

Фото: CNN

Сам підліток каже, що і не думав, що вейп може вибухнути. Про те, який саме тип електронних сигарет став причиною травми хлопця, не повідомляється.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Люди повинні знати, що електронні сигарети можуть вибухнути у вашій кишені або прямо у вашому обличчі", – каже керівниця відділу травматології дитячої лікарні докторка Кейті Рассел.

Фото: CNN

Подібний випадок, як із цим підлітком, не єдиний. Впродовж 2015-2017 років у США було зафіксовано 2035 випадків вибухів електронних сигарет та опіків, які вони спричинили. Це дані досліджень, опублікованих у Британському медичному журналі (BMJ).

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун констатує, що за останні роки кількість електронних сигарет стрімко зросла. Серед них виокремлюють "е-сигарети”, "електронні кальяни", "моди", "вейпи”, чи електронні системи доставки нікотину.

"Ми досі не маємо переконливих свідчень, що переходити на електронні сигарети, навіть курцям зі стажем, є справді вдалим рішенням", - зазначила Уляна Супрун рік тому на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що водій дорого поплатився за шкідливу звичку: викинув зарплату у прямому сенсі.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", гречка, алкоголь та цигарки: як зміняться ціни вже до кінця літа.

"Знай.ua" також писав про те, що за куріння в авто українців позбавлять зарплати.