20 червня активісти та просто небайдужі жителі Києва зберуться під Адміністрацією президента, щоб закликати українського лідера Володимира Зеленського зупинити будівельне свавілля у столиці і передмісті. Про це йдеться в повідомленні Центру моніторингу влади в Facebook.

«Через відсутність політичних рішень і злочинну бездіяльність чиновників гинуть зелені легені Києва, Ірпеня, Бучі, вікові ліси Пущі-Водиці, заповідних урочищ Дніпра, схили Протасового Яру, зелені острівці Печерська, Березняків, Оболоні, парків і скверів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Єдиний вірний шлях - усунути причини, а не боротися з наслідками! Ми вимагаємо від президента провести реформу державного управління будівельної галузі!

В рамках реформи, зокрема:

1. Накласти мораторій на будівництво в зелених зонах, в зонах охорони культурної спадщини до проведення комплексу необхідних перевірок та інвентаризації об'єктів.

2. Забезпечити дотримання генеральних планів розвитку міст як вихідної точки будь-яких документів дозвільного характеру.

3. Переглянути законодавчу і нормативну базу, регулюючу архітектурно-будівельну діяльність, пов'язані земельні та природоохоронні відносини, екологічну політику. Усунути «юридичні колізії та перешкоди», якими нашпиговані нормативні документи по замовленню «будівельної мафії».

4. Провести кадрову люстрацію керівництва профільних ЦОВВ, насамперед Мінрегіону і ДАБІ.

5. Мінімізувати проходження «будівельного лобі» в органи влади, насамперед через недопущення їх присутності серед висуванців президентської політсили.

6. Провести перевірку діяльності органів виконавчої влади Києва з корупційними скандалами, земельними та містобудівними аферами, притягнути до відповідальності винних в екологічних злочинах.

7. Внести поправки в процесуальні норми, які дозволять провести розслідування містобудівних та земельних злочинів, вчинених з порушенням генпланів за останні п'ятнадцять років, покарати винних і повернути незаконно роздані землі в комунальну власність.

8. Провести перевірку діяльності будівельних компаній з істотною часткою держави або територіальних громад у структурі їх власності, зокрема, УДБК «Укрбуд» і ЗАТ «ГК «Київміськбуд».

Нагадаємо, 10 червня кілька тисяч людей зібралися на акцію біля Адміністрації президента.

Як повідомляв портал Знай.uа, відключення води в Харкові довело до крайнощів жителів міста.

Також портал Знай.uа писав, що 12 червня біля мерії Одеси пройшов мітинг, приурочений до сесії міської ради.