Весь тиждень в Україні утримуватиметься спека близько 30-34 градусів. У деяких областях при цьому очікуються грозові дощі. Про це повідомляють синоптики Гідрометцентру.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Денна температура сягатиме +30-36 градусів. Трохи свіжіше з 22 червня буде лише в західних регіонах. Там вдень температура повітря складе +24-29 градусів.

"Тому плануйте вихідні безпечно і згідно з прогнозом погоди. Адже відкрите сонце і навіть перебування в тіні при такій спеці можуть спровокувати сонячний або тепловий удар", - пише народний синоптик Наталка Діденко.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У суботу, 22 червня опади дійдуть із заходу до Житомирської та Вінницької областей. Разом з дощами прийде невелике зниження температури.

В неділю, 23 червня, температура продовжить зниження в північних областях. На решті території України буде спекотно і сухо. У південних областях та Криму підвищаться навіть нічні температури до 22-24 градусів.

Народний синоптик Наталія Діденко зазначає, що в Києві 21 червня буде дуже жарко з температурою повітря від 31 до 33 градусів тепла і без опадів. У столиці найближчі опади варто очікувати 24 червня, а ослаблення спеки з 26 червня, коли температура повітря складе +25 – 28 градусів.

У той же час невеликі дощі, крім західних областей пройдуть у трьох областях України.

"Локальні дощі можуть поширитися на житомирщину, вінниччину та ввечері на Одеську область. На решті території України - суха повітряна маса, висока пожежна небезпека", - зазначила синоптик.

Нагадаємо, в Україну мчить довгоочікуване порятунок. У Києві також без змін.

Як повідомляв Знай. ua, українцям пообіцяли пекельні муки.

Також Знай. ua писав, що українців знову атакує безжальне сонце.