Так званий помісний собор, який учора організував Почесний патріарх Філарет, глава партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко назвав сумною історією. Про це він написав у Facebook на сторінці політичної сили, яку очолює.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Анатолій Гриценко

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко обурився результатами скандального собору Філарета, який відбувся вчора, 20 червня, у Володимирському соборі. Рішення учасників цього зібрання Гриценко назвав сумною історією, процитувавши уривки з рішення так званого собору.

"Собор Філарета: УПЦ КП не припиняла свою діяльність - вона діє і далі діятиме.. Все церковне майно і фінанси належать виключно УПЦ КП... Такий Томос нам не потрібен... То не ми розкольники - то ПЦУ Єпіфанія від нас відкололася... Захоче ПЦУ повернутися - ми її знову приймемо в УПЦ КП...", - написав Гриценко.

Популярні новини зараз
Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Крім того, позицію самого Почесного патріарха Філарета він назвав далекою від державницької.

"Сумна історія. Далека від державницької позиція. Хіба статусно-особистісне - головне? Чи майно з фінансами - визначальне? Путін з Кірілом аплодують такій "єдності", - заявив Анатолій Гриценко.

Скріншот допису Анатолія Гриценка у Facebook

Нагадаємо, що Гриценко порадив скасувати примусовий призов та відкрити доступ до замовлень оборонки: що пропонує політик.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Гриценко назвав кандидатів у Раду від "Громадянської позиції": повний список.

"Знай.ua" також писав про те, що Гриценко дав найважливішу пораду Зеленському щодо Путіна: "У жодному разі!"