Так званий помісний собор, який учора організував Почесний патріарх Філарет, глава партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко назвав сумною історією. Про це він написав у Facebook на сторінці політичної сили, яку очолює.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Анатолій Гриценко

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко обурився результатами скандального собору Філарета, який відбувся вчора, 20 червня, у Володимирському соборі. Рішення учасників цього зібрання Гриценко назвав сумною історією, процитувавши уривки з рішення так званого собору.

"Собор Філарета: УПЦ КП не припиняла свою діяльність - вона діє і далі діятиме.. Все церковне майно і фінанси належать виключно УПЦ КП... Такий Томос нам не потрібен... То не ми розкольники - то ПЦУ Єпіфанія від нас відкололася... Захоче ПЦУ повернутися - ми її знову приймемо в УПЦ КП...", - написав Гриценко.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Крім того, позицію самого Почесного патріарха Філарета він назвав далекою від державницької.

"Сумна історія. Далека від державницької позиція. Хіба статусно-особистісне - головне? Чи майно з фінансами - визначальне? Путін з Кірілом аплодують такій "єдності", - заявив Анатолій Гриценко.

Скріншот допису Анатолія Гриценка у Facebook

Нагадаємо, що Гриценко порадив скасувати примусовий призов та відкрити доступ до замовлень оборонки: що пропонує політик.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Гриценко назвав кандидатів у Раду від "Громадянської позиції": повний список.

"Знай.ua" також писав про те, що Гриценко дав найважливішу пораду Зеленському щодо Путіна: "У жодному разі!"