День Варнави

В цей день православні віруючі відзначають День святого Варнави — засновника Кіпрської церкви, одного з апостолів від сімдесяти.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Вважалося, що в цей день по траві ходить нечиста сила, тому її рвати не можна. Наші предки вірили, що біси на Варнаву ділять між собою уділи: кому в сінях хомути путати, кому до дітей страшною хворобою приходити, кому людей лякати, а кому трави отрутою наповнювати.

Різдво Іоанна Хрестителя

24 червня католики відзначають свято - Різдво Іоанна Предтечі, яке встановлено в спогад подій, пов'язаних із народженням Іоанна Хрестителя, що описані в Євангелії від Луки.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Вперше традиція відзначати дні народження Іоанна Хрестителя склалася ще в 3 столітті. Тоді свято було широко поширеним як східними, так і західними християнами — його називали «світлим торжеством» і «денницею Сонця правди».

Початок Петрового посту

Піст починається в понеділок, рівно через тиждень після Дня Святого Духа, наступного за Трійцею. Тобто на 57-й день після Великодня. Закінчується Петрів піст у День апостолів Петра і Павла 12 липня. Кухня посту вважається легкою — з раціону виключають продукти тваринного походження, дозволяється використовувати в їжу рослинні продукти і рибу.

Іменини в цей день

Варнава, Варфоломій, Єфрем, Марія.