У столиці вранці 23 червня пройшов Марш рівності КиївПрайд. Близько восьми тисяч чоловік були присутні на цьогорічній ході представників ЛГБТ-спільноти. Поліція та національна гвардія України забезпечили порядок та безпеку всім активістам та людям, які прийшли підтримати КиївПрайд.

"Знай.ua" також відвідав це свято свободи та поспілкувався з Тетяною Микитенко - автором блогу "Рагу.лі", відомою журналісткою. Вона прокоментувала спроби противників Маршу рівності завадити мирній акції та спричинити провокації.

Тетяна Микитенко з друзями на КиївПрайді-2019

"Звичайно, я прийшла підтримати. Мені здається, що всі ці акції протесту, потрясання своїми амбіціями побити цих людей, насправді, це не їхня потреба абсолютно, вони просто декларують це. Тому що для них це звична традиція, що і доводить, що не всі традиції є правильними. Тому, спиратися на традиційність - це хибно", - зазначила Микитенко.

Відомо, що з ночі у парку ім. Тараса Шевченка активісти націоналістичних та релігійних організацій готувалися блокувати КиївПрайд. Тому довелося змінювати маршрут ходи ЛГБТ-спільности.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Я ходжу на Марш рівності не вперше і підтримую, тому що мені здається, ці люди рухають нашу країну вперед, привертаючи увагу до того, що за свої права треба боротися. Вони це озвучують. Тому що права нам ніхто не дає - ми самі їх беремо, і вони це роблять щороку. І щороку ми бачимо, наскільки ставлення людей до ЛГБТ-ком’юніті змінюється на краще", - розповіла журналістка.

КиївПрайд-2019

Цього року на КиївПрайді лунали такі гасла:

Свобода. Єдність. Боротьба.

Права людини понад усе.

Права не дають - права беруть!

Наша традиція - це свобода!

Бунтуй, кохай, права не віддавай!

Противники ходи - ті, хто виступали за сімейні цінності - стояли з плакатами: "Содомія - дорога в пекло" та з православними іконами. Їх можна було побачити перед початком Маршу рівності біля метро та по дорозі ходи.

Противники проведення КиївПрайду

"Насправді, я не можу назвати цих людей ні праведниками, ні взагалі дотичними до церкви. Тобто я не дуже розумію, чому вони вважають, що можуть говорити, що вони представляють церков, якщо вони просто виходять з іконами и говорять щось про Бога. Це не представлення церкви. І мені здається, що священнослужителі вже не вперше озвучують своє толерантне ставлення до абсолютно різних людей. І те, що ми відмінні - не означає те, що ми заслуговуємо менше на любов Бога, грубо кажучи", - поділилася Микитенко.

Також вона додала, що цих людей, які виходять на подібні протести, ймовірно, просто використовують.

"Використовують для того, щоб створити певну ілюзію церковних протестів. Мені здається, що це абсолютно надумано, неправильно. Якщо хоча б п'ять хвилин біля них постояти, то можна зрозуміти, що до церкви вони не мають жодного стосунку. Це просто люди, яких використовують, тому що вони готові вранці у неділю прийти і висловити не свою підтримку, а те, що вони когось не люблять. Це ніяк не пов’язано з християнськими цінностями, якими вони перують", - підсумувала журналістка.

КиївПрайд-2019

Пропонуємо для перегляду ще фото з цьогорічного Маршу рівності:

КиївПрайд-2019

КиївПрайд-2019

КиївПрайд-2019

КиївПрайд-2019

КиївПрайд-2019

КиївПрайд-2019

КиївПрайд-2019

КиївПрайд-2019

Нагадаємо, раніше український чиновник, заступник мера Сум Максим Галицький вляпався у скандал через свою заяву щодо ЛГБТ-спільноти.

Також "Знай.ua" писав, що противники ЛГБТ-маршу підготували бридку провокацію. Вони планували закидати нечистотами учасників КиївПрайду та представників поліції.

Як повідомляв "Знай.ua", перед початком Маршу рівності правоохоронці затримали групи осіб, які готували провокації.