Українці масово продають власні органи через тотальну бідність та неспроможність оплатити дороговартісне лікування рідних. Так, зокрема, поліція затримала двадцятьох громадян України, які намагалися продати свої нирки на чорному ринку в Казахстані.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В'ячеслав Аброськін
В'ячеслав Аброськін

"Вчора зустрівся з працівниками поліції Республіки Казахстан, які за узгодженням з Генеральною прокуратурою України проводять необхідні дії по кримінальному провадженню, порушеному за фактом торгівлі органами. На сьогодні в Казахстані по даному кримінальному провадженню заарештовано декілька осіб, один з них лікар-трансплантолог. Зокрема, 20 осіб, які продали свої нирки - це громадяни України", - йдеться у дописі Аброськіна.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За його даними, один із затриманих хотів продати нирку для того, щоб оплатити операцію своїй дружині, яка хворіє на онкологічне захворювання. На чорному ринку Казахстану за одну нирку він міг би отримати від 10 до 15 тисяч доларів. Однак тим, хто захоче придбати орган, доведеться викласти у 10 разів більше - близько 150 тисяч доларів США.

Операція
Операція

"Один із допитаних наших співгромадян розповів, що свою нирку він продав, щоб заплатити за проведення операції його онкохворої жінки, інший - просто, щоб жити. І ці наші нещасні громадяни - прості постачальники органів, а взагалі за всім цим стоїть міжнародна організована злочинність, яка наживається на людському горі", - додав заступник голови Нацполіції.

Зазначимо, що за неофіційними даними, за 5 років понад 105 тисяч українців продали свої органи на чорному ринку, щоб врятувати рідних або якось налагодити матеріальну ситуацію. Ситуація значно загострилася під час правління експрезидента Петра Порошенка, коли люди масово зубожіли. Кожна друга українська сім'я зізнається, що не в змозі придбати продукти хорошої якості. Водночас сам Порошенко у 125 разів збільшив свій статок за 5 років президентства.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Нагадаємо, голого Порошенка виставили на продаж, любителям "солоденького" доведеться розкошелитися: фото.

Раніше Знай.uа повідомляв, Порошенко пролітає повз Раду: нове соцопитування показало, що українці думають про "Європейську солідарність".

Також Знай.uа писав, з партії Порошенка втік Лубінець: чим відзначився любитель пікантних листувань.