Сьогодні наша країна відзначає День Конституції. Незважаючи на те, що це один з найважливіших свят незалежної України, більшість громадян нашої країни, ставиться до нього байдуже.

В цьому році якихось великих урочистостей на Майдані Незалежності не було передбачено, тому людей було стільки ж, скільки і в звичайний будній день.

Єдине на що можна було звернути увагу - це залізний трон, стилізований під трон з відомого серіалу «Гра престолів».

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Він зроблений з броні танка, частин підбитої військової техніки, кулеметних стрічок і снарядів, а також з солдатських фляг, - розповів нам працівник запорізького краєзнавчого музею, де трон знаходиться постійно. - Важить він близько 600 кг».

Спорт і пішохідний міст

На честь свята був перекритий Хрещатик, тому його «захопили» продавці поїздок на гіроскутерах. Найбільше ця послуга користується попитом у дітей.

У День Конституції чомусь було дуже багато спортивних змагань, ніби нічим іншим кияни не можуть займатися. Під аркою Дружби Народів проходив волейбольний двобій, де гравці змагаються сидячи.

У Маріїнському парку проходили змагання зі штовхання ядра. Ведучим виступав у минулому найсильніша людина України Василь Вірастюк.

Тут же недалеко проходили змагання з пауерліфтингу, де чоловіки показували свою силу, піднімаючи важку штангу.

Звичайно ж, найбільшою популярністю користувався новий пішохідний міст. На жаль, мер Віталій Кличко так і не виконав свою обіцянку і зона, де підлога вимощена зі скла була закрита. Людям залишалося лише заглядати за огорожу і сумно зітхати.

Але навіть неможливість пострибати на скляної підлозі, як зробили в свій час брати Клички, не зіпсувало настрій киянам. Пішохідний міст був забитий під зав'язку, люди дивилися на вид і фотографувалися.

Проституція суперечить Конституції

У таке свято не могло обійтися і без політичних акцій. Навпроти Верховної Ради пройшов міні-мітинг з восьми чоловік, присвячений боротьбі з проституцією. Чому активісти вибрали саме День Конституції для своєї акції - залишається загадкою.

Правоохоронців у цей день було майже не видно. Хоча недалеко від Ради в деревах все ж ми знайшли захований автобус зі спецназом. Як кажуть на «всякий пожежний випадок».

Також поруч з парламентом кореспондент Знай.ua зустрів телеведучу, володарку титулу «Місіс Планета 2018» Ганну Горбань. Вона записувала вітання з Днем Конституції для своїх друзів і
фанатів, тримаючи в руках головний документ нашої країни.

Радує, що хоч один раз, але все ж ми побачили в цей день в руках у людини Конституцію. Отже шанс на те, що вона буде виконуватися в Україні, все ж ще є.

Нагадуємо, що про порушення конституційних прав громадян також розповідають представники різних політичних сил.

Раніше портал “Знай.ua” опублікував рейтинг найкращих листівок та СМС-привітань з Днем Конституції.

Також “Знай.ua” розповідав про те, як можуть провести святкові вихідні кияни та гості столиці.