У День Конституції країни на українців чекають яскраві розваги, концерти та приємне проведення часу. Познайомтеся з історією свята в Україні. Програма заходів до Дня Конституції 2019 обіцяє бути цікавою та насиченою. Дізнайтеся, якого числа вихідний та яким буде святкування? Куди можна поїхати у ці дні з друзями або родиною? Відпочиваємо разом з нами круто й весело!

Вихідні: скільки днів відпочиваємо?

У кінці червня 2019 року українці зможуть відпочивати 3 дні поспіль. Так чому б не розпланувати усе наперед, щоб провести вільний час із максимальною користю для себе? Пропонуємо добірку місць в Україні, які заслуговують на увагу.

Але для початку познайомтеся з історією свята. Дізнайтеся, як усе починалося? І скільки днів поспіль українці зможуть відпочивати? До речі, в 2019-му році ми святкуватимемо 23-тю річницю прийняття Конституції України.

День Конституції 2019

Цього року свято відзначається 28-го червня, в п'ятницю. Таким чином, буде можливість відпочити 28, 29 та 30 числа. На честь святкування Дня Конституції робочий день 27-го червня буде скорочено на 1 годину.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

До речі, у кінці червня друзів, родичів та колег можна буде вітати не тільки з Днем Конституції, а й із Днем молоді, оскільки це свято припадає на 30-те число. Нагадаємо, День молоді традиційно відзначають у останню неділю червня.

Історія свята: які цікаві факти відомі?

Конституція України була прийнята Верховною Радою через 5 років після отримання незалежності, о 9:20 ранку, 1996 року. Тоді народні депутати працювали без перерв усю ніч.

Крок прийняття Конституції був дуже важливим у історії країни. Конституція незалежної української держави закріпила правові основи незалежної держави, її суверенітет та територіальну цілісність.

24 квітня 2019 року з метою гідного відзначення Дня Конституції України вийшов Указ чинного на той момент президента країни Петра Порошенка, який встановив для кабінету міністрів необхідність розробки, затвердження та забезпечення виконання плану заходів щодо святкування 23-тої річниці свята.

Згідно з Указом, торжества в Києві та інших міста України проходитимуть за участю органів місцевого самоврядування, представників органів виконавчої влади, депутатів, громадськості.

У столиці програма заходів включатиме покладання квітів до пам'ятника гетьмана Пилипа Орлика. Адже політичний діяч запорізького війська має безпосередній стосунок до Дня Конституції. Нагадаємо, він є автором першої української Конституції.

У інших населених пунктах країни покладатимуть квіти до пам'ятників інших видатних діячів української держави. Для дітей та молоді, а також у військових частинах на честь свята проходитимуть культурно-освітні заходи.

До речі, Україна серед країн колишнього СРСР стала останньою державою, яка прийняла власну конституцію. Документ дуже важливий для України, оскільки підвищує міжнародний авторитет держави на світовій арені у цілому. І вищими цінностями держави стають недоторканність та безпека, життя й здоров'я кожної людини, честь і гідність країни.

Примітно, що в 2018-му році не обійшлося без казусів у нагородженні. Адже чинний на той момент президент України Петро Порошенко нагородив із нагоди Дня Конституції орденами Олександра Герегу та Владислава Атрошенка. А нардеп і мер Чернігова голосували за диктаторські закони 16 січня. Про це повідомляли тоді ряд відкритих джерел.

Закінчивши з історичними фактами, перейдемо до можливостей святкування. Відпочинок в Україні на честь державного свята країни може бути цікавим та насиченим. Це, до речі, відмінний привід пізнати свою країну ближче. Пропонуємо кілька оригінальних напрямків для позитиву на святкових вихідних.

Куди можна поїхати відпочивати в Україні?

Чудове місце недалеко від Києва - ландшафтний парк Буки (поруч із містом Сквира). Від столиці сюди буквально 2 години їзди. Мешканці інших населених пунктів також можуть приїхати сюди, щоб подивитися мальовничі місця парку.

Парк Буки

Це дуже гарне місце, яке приносить задоволення дорослим і дітям. Тим паче, що вхід сюди безкоштовний. Із можливістю дізнатися та побачити більше цікавого, можна замовити платну екскурсію.

Чудове місце зачаровує фігурами казкових героїв, ландшафтною зоною, гарними башточками, вичурними місточками, церквою та іншими місцевими пам'ятками. Гості парку дуже люблять торкатися на «удачу» до трьох жаб.

Деякі туристичні агентства організовують екскурсії сюди. Тож ті люди, у яких немає особистого транспорту, також зможуть відвідати цю місцевість. Можна влаштувати романтичний тур вихідного дня або відпочити сім'єю з дітьми.

Як варіант - заглянути до парку Олександрія, який знаходиться недалеко від парку Буки (на відстані 41 км). Він розташований у прекрасному місті Біла Церква, де є й інші пам'ятки.

Парк Олександрія

Особливо парк сподобається тим, хто любить гарну природу, ходити й насолоджуватися навколишніми видами, співом птахів. Тут однозначно варто затриматися біля «Китайського місточка», невеликого водоспаду, чарівного ставка з лебедями або розарію.

На Волині варто відчути весь Поліський колорит. І Шацькі озера, які знаходяться тут, безсумнівно, заслуговують на увагу. Це заповідне місце славиться не тільки мальовничою природою, а й смачною кухнею, вдалою рибалкою, цікавими веломаршрутами.

Шацькі озера

Коли на вулиці спека, дуже хочеться відчути прохолоду та свіже повітря. Що може бути кращим за відпочинок на березі найбільшого в Україні озера Світязь, розташованого в оточенні густих лісів? Ця водойма є головним надбанням Шацьких озер. Поруч - багато різних баз, готелів і туристичних таборів.

Замки в Україні досить різноманітні. Можна відвідати замок Паланок у Мукачево, Підгорецький замок у селі Підгірці Львівської області. Увагу відпочиваючих приваблюють середньовічний Кам'янець-Подільський замок на Хмельниччині. Олеський знаходиться у Львівській області. Разом із Золочівським та Підгорецьким формує «Золоту підкову Львівщини».

На заході України дуже багато привабливих місць. Багата природа з мальовничими місцями в спеку може «дати фору» багатьом зарубіжним варіантам. Якщо вам хочеться найчистішого повітря та чарівного пейзажу, вирушайте до Ворохти. Тут - грандіозні арочні споруди, пам'ятники гуцульської дерев'яної архітектури XVII ст., оповиті легендами загадкові місця тощо.

Ворохта

Місто Чернівці багато хто називає «українським Парижем». У одному з найкрасивіших міст країни зі специфічним архітектурним виглядом - маса місць, вартих уваги. Буцький каньйон на Черкащині часом називають «маленькою Швейцарією».

Місто Чернівці

Природно-культурний потенціал Черкаської області узагалі досить широкий. Тут дуже багато природних та архітектурних пам'яток. Варто відвідати Софіївський парк в Умані, подивитися фонтани в центрі міста або відправитися д Чигирина, де є резиденція Богдана Хмельницького, музей, замок, Замкова гора.

У селі Мельники знаходиться Мотронинський монастир. Досить цікавий туристсько-етнографічний комплекс «Козацький хутір». Цей музей під відкритим небом створено у селі Стецівка, що в 6 км на південь від Чигирина. Тут також є Музей млинів і ряд інших цікавих експонатів.

Якщо говорити про каньйони, то ще одне унікальне місце в Україні є поруч із селищем Токівське Апостольського району. Каньйон кіммерійської царівни - родзинка на річці Кам'янка Дніпропетровської області. Скелі тут обрамляють річку й нависають над водою, утворюючи дуже гарні переходи.

Каньйон кіммерійської царівни

Оптимістична печера - місце, про яке мало хто знає. Печера значних розмірів знаходиться в Тернопільській області. Це одна з найдовших гіпсових печеру світі й найдовших у Євразії. Вона займає п'яту позицію за розмірами серед подібних порожнин у світі.

На сьогоднішній день досліджено понад 250 км коридорів Оптимістичної печери. Вона розташована неподалік від села Королівка Борщівського району. Свою назву знахідка отримала через те, що дослідників, які вивчали порожнину, називали «оптимістами».

Як бачите, 3 дні вихідних на День Конституції України можна провести з оптимізмом, користю для себе, рідних і близьких. Українські землі дуже багаті різноманітними природними та архітектурними дивами. Варто тільки поглянути уважніше.

І, можливо, навіть зовсім поруч із вами є дуже гарне місце, де ви ще не були. Проводьте вихідні на позитиві! Дивовижні місця в Україні безсумнівно заслуговують на увагу. Легенди та перекази, чарівність пам'яток старовини... - усе це в цілому розслабить, додасть життєвих сил та енергії.

У наш вік інформації День Конституції та вихідні - чудова нагода пізнати свою країну глибше та полюбити її ще більше. Зі святом! І нехай на українські землі більше ніколи не ступають ноги людей, які бажають нашкодити їй. Усім тільки самого світлого й щасливого майбутнього! Творіть добро на благо країни! Випромінюйте тепло, світло й радість!