Громадяни сусідньої Польщі масово ринулись в Україну, щоб купити дешеві водійські посвідчення. Про це повідомив волонтер Роман Синіцин.

Волонтер повідомив про безліч оголошень про продаж таких посвідчень в соціальних мережах. Зокрема, на сторінці організації Ukrainskie Prawo Jazdy Legalnie повідомляється, що можна придбати водійське посвідчення без авансу і оплатити послугу після того, як віддадуть документ.

На "чорному" ринку можна купити посвідчення будь-якої категорії – A, B, C – їх потім без проблем можна замінити на польські.

За словами Синіцина, коштують такі послуги для автолюбителів з Польщі зовсім недорого – близько 400 доларів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко вважає, що бланки, на яких роблять українські права, були вивезені з Криму і Донбасу і повинні в базах МВС значитися як втрачені. Однак поки на них добряче заробляють шахраї. Хоча, можливо, до реєстру потрапили не всі документи.

"Я вважаю, що ці пропозиції з продажу посвідчень робляться на підставі прав, які залишилися невиданими, в Криму чи Донецьку. Потім в чиї руки потрапили чисті бланки, от вони й організували бізнес. Видавати нові права складніше, до того ж їх можна пробити по базі. Та й навряд чи хтось захоче чекати за 3000 євро нових прав, якщо за 1000–2000 євро можна отримати кримський варіант", - коментує він одному з українських ЗМІ.

Нагадаємо, кияни розсекретили нахабну схему розводу на парковках: "Чотиризначні суми замість кількох гривень".

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", обіцяне столичною владою будівництво двох нових станцій київської підземки на житловому масиві Виноградар триває вже майже півроку.

Також портал "Знай.uа" писав, що Україна порушила Європейську конвенцію з прав людини по чотирьом громадянам.