Українці знову ринулись масово оформляти біометрику. Відтепер отримати закордонний паспорт стане дорожче. На сьогоднішній день, при оформленні документів, громадяни сплачують державне мито, вартість адміністративних послуг та вартість бланку.

Зокрема, з 1 липня вартість біометричних паспортів зросте на 22%, тобто на 125 гривень за умови, що документ будуть оформляти 20 робочих днів. Така послуга коштуватиме 682 гривні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Церква і біометрика
Церква і біометрика

Якщо громадянин забажає оформити закордонного паспорта протягом тижня, розцінки ще вище. Зараз воно коштує 810 гривень, а з 1 липня ціна підвищиться до 1034 гривень. Про готовність документа заявника сповіщають з допомогою SMS-повідомлення.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цікаво, що вартість виготовлення біометричного закордонного паспорта підвищується вперше за три роки.

Церква і біометрика
Церква і біометрика

Завдяки біометричним паспортам українці можуть вільно подорожувати по багатьом країнам Євросоюзу без віз.

Нагадаємо, незабаром в Україні розпочнеться другий етап реалізації системи накопичувальних пенсій. Для цього створені всі умови.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ПриватБанк підловили на хитрій схемі, українці вимагають правосуддя: за секунду на карті не залишилося ні копійки.

Також "Знай.uа" писав, пенсійний фонд "придумав" роботу для 71-річної киянки.