Звільнений з полону український військовий Максим Горяїнов у суботу, 29 червня, прибув у рідне місто Нікополь Дніпропетровської області. Про це повідомляє NEWSONE.

Нагадаємо, що старшина 53 ОМБР Горяїнов потрапив у полон 22 травня 2019 року біля селищі Новотроїцьке Донецької області.

"22 травня о 4:00 ми з старшинами виїхали з-під Маріуполя. Їхали на звірку в Костянтинівку - хто здаватися, хто укладати контракт, хто закінчувати контракт. В камазі спали всі, оскільки рано виїхали", - розповів він.

Потім, за його словами, невідомі раптово зупинили камаз на трасі і наказали виходити з транспорту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Як виявилося, ми під'їхали до блокпосту "ДНР". Всіх поклали на землю. І потім на нашому ж камазі відправили в Донецьк. Там був допит. Ми там провели майже два тижні. І 1 червня нас перевели в донецьке СІЗО", - сказав Горяїнов.

Військовий не очікував, що так скоро буде вдома. Він думав, що пробуде в полоні ще дуже довго.

"Я не сподівався навіть вийти на зв'язок з рідними", - підкреслив він.

Також Горяїнов розповів, як йому повідомили про його звільнення.

"Буквально в четвер (27 травня, - ред.) сказали, що треба збиратися. Дали одяг, вивезли кудись. Я весь цей час не знав, де перебуваю. У мене постійно був пакет на голові. Коли дозволили поговорити з дружиною, то мені вже тоді стало трохи легше", - підсумував старшина.

Нагадаємо, у Зеленського шокували заявою про коаліцію з "Голосом" Вакарчука.

Як повідомляв Знай. ua, Вакарчук заманював Притулу в "Голос" більше року.

Також Знай. ua писав, що Вакарчук придумав "геніальний" план повернення українських моряків.