У червні 2019 майже півмільйона пенсіонерів в Україні отримали субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі за травень.

Такі дані наводять представники Пенсійного фонду (ПФ) в Facebook.

Житлові субсидії готівкою отримали 471,6 тисяч українців, які перебувають на заслуженому відпочинку.

тарифи

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини
Показати ще

Загальна сума, яку виплатили в якості державної допомоги на оплату комунальних послуг склала 97,7 млн грн.

Додамо, 2 липня Пенсійний фонд повідомив про початок фінансування пенсій за липень і житлових субсидій за червень. На пенсійні виплати було спрямовано 585,6 млн грн, на житлові субсидії – 3 млн грн. При цьому в період опалювального сезону Пенсійний фонд виплатив 10,1 млрд грн субсидій.

гроші

У травні Кабінет міністрів зменшив на 13,56 млрд грн субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на субсидії. Причина полягала у суттєвому скорочення кількості їх одержувачів.

Нагадаємо, скільки отримають українці після перерахунку субсидій.

Як повідомляв портал Знай.ua, монетизація субсидій привела до валу звернень від їх одержувачів в управління соцзахисту. Проте 13% нарахованих субсидій громадяни так і не отримали. І, як виявилося, проблема в тому, що люди не можуть отримати кошти живими грошима.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні з 1 липня виріс прожитковий мінімум, а разом з ним і інші соцвиплати. Скільки отримають пенсіонери?