Останнім часом у всьому світі гостро стала проблема нещасних випадків на водоймах. Люди просто забувають елементарні правила безпеки і платять за це дуже високу ціну. Фахівці назвали причини, які призводять до фатальних наслідків, і розповіли, як уберегти своє життя на відпочинку.

Експерти розповіли, хто ризикує під час купання, як насправді поводяться потопаючі люди, і що робити щоб їм допомогти.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Щороку у світі гинуть сотні тисяч людей. Найчастіше причиною загибелі на воді фахівці називають алкогольне сп'яніння, на його частку припадає близько 40% всіх випадків. Друга за частотою причина – зайва самовпевненість.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

У деяких випадках при утопленні відбувається спазм голосової щілини. Вода не потрапляє в дихальні шляхи, проте дихати теж стає неможливо. У переважній більшості випадків вчасно витягнуті з води потопаючі люди виживають і не мають ускладнень. Але якщо ви відчули утруднене дихання, швидке серцебиття, сплутану свідомість або змінений стан психіки, зниження або підвищення температури тіла, необхідно якнайшвидше звернутися до лікаря.

Американський доктор медичних наук Франческо Піа, в минулому рятувальник, також зазначає, що люди які тонуть ведуть себе зовсім не так, як прийнято вважати — вони не кричать і не б'ють руками по воді, а, найчастіше, тонуть мовчки і майже нерухомо.

Нагадаємо, ліквідаторів Чорнобильської аварії залишили без засобів до існування: на рятівників завели кримінальну справу.

Як повідомляв Знай.uа фото загиблої на кордоні США родини викликало резонанс у світі: "Трамп відповідальний за ці смерті".

Знай.uа писав, у Харкові дитина опинилася в смертельній пастці: ледве встигли.