До Верховної Ради України подали законопроект, який заборонить українцям вживати ненормативну лексику. Відповідний документ підготувала нардеп Ольга Богомолець. Як вказано на сайті Кабінету міністрів України, закон офіційно називається "Про протидію лихослів'ю". Соціальні мережі вибухнули від скандальної ініціативи.

Зокрема, український художник та сатирик Лесь Подерв'янський висловив своє категоричне ставлення до такої ініціативи на особистій сторінці у Facebook.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я категорично проти проекту закону "Про дематюкацію", який запропонувала Ольга Богомолець. Х*й вам, а не закон!", написав митець.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Варто зазначити, що раніше Лесь Подерв'янський передав громадськості свою реакцію на відповідний законопроект через твіттер журналіста Айдера Муждабаева.

"За дорученням Леся Подерв'янського передаю всім українським ЗМІ, яких у відповідь на прохання про коментар щодо антіматюкового закону метр послав на...й, його офіційний коментар: "Тут потрібно заборонити не слова, а предмети та дію — х...й, п...ду та є...ся. І все буде добре!", - написав журналіст.

Ініціатор законопроекту "Про протидію лихослів'ю" нардеп Ольга Богомолець у свою чергу розповіла, що він має на меті дати визначення цьому явищу і запобігти вживанню ненормативної лексики у публічному просторі. За її словами, закон стосуватиметься публічних осіб та засоби масової інформації.

Ольга Богомолець
Ольга Богомолець

Нагадаємо, Рада хоче заборонити українцям матюкатися: тепер тільки цензура.

Як повідомляв портал Знай.uа, Притула із партії "Голос" Вакарчука розповів правду про вибори: "Підвішений на мотузках до стелі...".

Також Знай.uа писав про те, що Притула з лікарняного ліжка звернувся до українців: "Готовий і на милицях, і на візочку".