Сонячне затемнення з космосу виглядає особливо захоплюючим, воно показує весь масштаб астрономічного явища, яке огортає половину Земної кулі.

Повне затемнення Сонця, яке відбулося у вівторок 2 липня над Тихим океаном і Південною Америкою, виявляється було помітно навіть з Місяця. Китайський місячний орбітальний апарат DSLWP-B зняв це рідкісне космічне явище з відстані майже в 385 тисяч кілометрів.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На знімку видно, як виглядає сонячне затемнення з космосу - на поверхні Землі помітна темна пляма, що є величезною тінню Місяця.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Крім цього, затемнення також показали і з орбіти Землі з супутника ESA Proba-2, який засвідчив чотири часткових затемнення з точки спостереження на орбіті. На основі знімків зробили короткий відеоролик, який показує проходження місячного диска за Сонцем.

Погодний супутник GOES "Національної академії океанічних і атмосферних досліджень" (NOAA) показав чудове зображення місячної тіні, що відкидається на всю земну кулю. Це фото одночасно демонструє і затемнення, і бурхливий ураган Барбара.

Європейське космічне агентство (ESA) показало в Twitter "ефект діамантового перстня". Він отримав назву від відблиску Сонця, який виходить від початку затемнення, що нагадує сяючий дорогоцінний камінь на перстні.

Нагадаємо, астрологи дали поради, як поводитись під час "коридору затемнень"

Як повідомляв портал Знай.ua, медики розказали, як липневі астрономічні явища вплинуть на здоров'я українців

Також Знай.ua писав, час з 2 по 16 липня виявиться непростим для багатьох громадян нашої країни, адже саме в цей час з'явиться "коридор затемнень".