Канада може дозволити українським туристам подорожувати по країні з використанням електронних віз. Про це повідомила депутат парламенту Канади від Ліберальної партії Мар'яна Мигайчук.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми провели дуже продуктивну зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Я залишила її з великою перемогою для моїх виборців: прем'єр-міністр Трюдо взяв зобов'язання дозволити українцям відвідувати Канаду з попередньої електронної авторизацією", – сказала Мигайчук.

Депутат зазначає, що протягом своєї каденції внесла в парламент кілька петицій про необхідність спрощення візового режиму для українців – "і, нарешті, це наближається".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

При цьому конгрес українців Канади поки що лобіює в канадському уряді питання про введення для українців правил подорожей, які будуть подібні чинним для громадян Бразилії.

Так, бразильці з 2017 року, яким протягом минулих 10 років надавали канадську туристичну візу, можуть для наступних подорожей в Канаду отримувати тільки електронну авторизацію, яка за кілька хвилин оформляється онлайн і коштує 7 доларів.

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський поділився з українцями у Facebook кадрами і подробицями робочого візиту в Канаду.

"Вчора був дуже активний і продуктивний день. Перебуваючи в Торонто, провів 9 зустрічей і відвідав кілька важливих заходів. Щиро вдячний усім, з ким мав честь поспілкуватися — вдячний за підтримку України в її прагненні реформ та розвитку", — написав президент.

Нагадаємо, Європа змінить правила і вартість отримання шенгенських віз.

Як повідомляв Знай. ua, в українців забрали безвиз.

Також Знай. ua писав, куди крім Європи можуть вільно поїхати українці.