Навіть незважаючи на те, що у Канаді живе одна з найчисельніших українських діаспор, все одно - щось пішло не так. З'явилася інформація, що в перші місяці 2019 року Канада відмовила 23% українським заявникам у видачі віз.

Про це стало відомо завдяки заяві посла Канади в Україні Романа Ващука.

"Що стосується віз, оформлених тут, у Києві, то я бачу, що за 4 місяці 2019 року 77% заявок були успішно задоволені", - сказав Ващук.

Посол зазначив, що незважаючи на 23% відмов, є покращення цього показника порівняно з минулими роками.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Мабуть, частина людей вже звикли до наших візових анкет. Ми не проводимо співбесіди з людьми, які подаються на візу. Що ви впишете в анкету – то й буде підставою для рішення. І якщо ви не вказали там якісь факти або докази на користь того, що вам потрібна віза, з думкою про те, що хтось їх вгадає — то цього не буде", - сказав він.

Посол розповів, що є три основні категорії, через які у людей виникають проблеми з отриманням візи: наявність фінансової спроможності для подорожі по представлених документах, випадки нелегальної еміграції в Канаду з боку родичів заявника та візові відмови або інші проблеми в інших країнах, з якими у Канади є угоди з обміну інформацією.

Досить високий показник відмов посол пояснює тим, що в Канаді діють інші правила порівняно, наприклад, з Шенгенською зоною, де є контроль не лише за в'їздом, але і за виїздом іноземних громадян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з суботи, 27 квітня в Україні призупинили видачу біометричних документів. Про це повідомляє держпідприємство Документ.

З 17:00 27 квітня у всіх центрах "Паспортний сервіс" припинили оформляти і видавати закордонні паспорти, ID-карти, посвідки на тимчасове та постійне проживання. Це пов'язано з проведенням регламентних робіт з технічного обслуговування серверного та телекомунікаційного обладнання міграційної служби, повідомляє підприємство.

Нагадаємо, скасування безвізу з Україною: посол ЄС розставив всі крапки над "і".

Як повідомляв Знай.uа посадити всіх: українці жорстко звернулися до Зеленського.

Знай.uа писав, Європа видаватиме візи по-новому: все, що необхідно знати.