Музичний фестиваль під назвою Atlas Weekend 2019 пройде в Києві на ВДНГ з 9 по 14 липня. Одним із хедлайнерів заходу стане російський рок-гурт "Сплін". Виступ колективу стане останнім на головній сцені в четвертий день фестивалю – 12 липня. Однак приїзд російських зірок спровокував хвилю обурення в мережі.

Річ у тому, що гурт "Сплін" раніше виступали на проросійських фестивалях, а також не мають певної позиції щодо конфлікту між Україною і Росією. Про це написав користувач соцмережі Facebook Роман Синіцин.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Сплін їде в Україну. Але ось що цікаво... Сплін у 2017 році співав в Росії на фестивалі "Нашествие". На цьому ж фестивалі весь час була спеціальна величезна зона з виставкою російської військової техніки. Такою, якою ж на Донбасі вбивали українських військових. Кажуть, ряд аполітичних російських груп "поморозились" там виступати, але "Спліну" було взападло. І взагалі фестиваль дуже гнилий і пропагандистський", – написав на особистій сторінці в Facebook волонтер Роман Синіцин.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Його підтримала величезна кількість користувачів. Також ажіотаж виник на офіційній сторінці "Атласу", де фоловери обурилися рішенням привезти на фестиваль колектив з Росії. У мережі також поцікавилися, як організатори Atlas Weekend пояснять свою позицію.

"Хотілося б почути позицію організаторів і зрозуміти, чи усвідомлюють вони, що "Спліну" можуть і не дати виступити. Оскільки буде великий скандал. Нехай і далі виступають у себе, поряд зі своїми ж танками!" – додав Синіцин.

гурт "Сплін" на російському пропагандистському фестивалі "Нашесвие"
гурт "Сплін" на російському пропагандистському фестивалі "Нашесвие"

Організатори українського фестивалю відповіли на закиди у мережі. Вони повідомили, що не порушують законів України й намагаються запрошувати виконавців з різних країн, якщо вони відкрито не підтримують політику Кремля та агресію Росії проти України.

Зазначимо, що рок-груп "Сплін у свою чергу не робив заяв щодо політичної позиції, не їздив в окупований Крим і не підтримував Путіна. Також група призупинила виступи в України через війну на Донбасі. Однак, у 2016-му "Сплін" виступив в Україні також у рамках Atlas Weekend.

Нагадаємо, що хедлайнера Atlas Weekend кинули за ґрати: участь у фестивалі на межі зриву.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", в Києві на Арт-заводі "Платформа" група "Бумбокс" виступила на великій родинній вечірці.

Також портал "Знай.uа" писав, Atlas Weekend скасував виступ улюбленої групи українських підлітків.