У православному календарі це день вшанування пам'яті мучениці Агрипини Римлянини. Інші назви свята: «Напередодні Іванова дня», «Іванівські ночі», «Люті коріння», «Обітня каша». Купальницей день прозвали тому, що ще в давні часи виник звичай 6 липня масово купатися у водоймах. Але у наших предків наклалися це свято та Івана Купала, тому багато прикмет та повір'їв збігаються. Тим більше, до такої ночі, як Івана Купала, варто добре підготуватися заздалегідь.

В цей день варто заготовити банні віники з молодих гілок берези, верби, липи, черемхи, смородини, горобини та калини. Можна додавати до них різні трави. А в перший віник, яким ви хочете сьогодні попаритися, потрібно додати полин, польову ромашку, м'яту, братків, богородицьку траву. Це захистить вас від хвороб.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Подібними віниками можна прикрашати будинок і роги корів, щоб у них було більше молока. На поріг і вікна потрібно покласти будяки і кропиву, щоб захистити від нечисті, яка дуже активна в цей день. Була традиція для дівчат випрошувати по домівках різні дрібні прикраси.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Якщо на світанку ви виставите воду на сонці, то нею можна після заходу вмитися, щоб весь рік не хворіти. А взагалі потрібно обов'язково скупатися, інакше весь рік проведете в неприємностях. Бажано купатися саме у водоймі.

Народні прикмети на 6 липня

Що потрібно робити в ніч на Івана Купала

Звичайно, найголовніше повір'я про рожеву квітку папороті. Але на неї потрібно натрапити не навмисне, не бажаючи отримати від цього вигоду, тоді ви отримаєте щастя, багатство і чудодійну силу. Є й ворожіння на Івана Купала. Зробіть вінок, в середину покладіть свічку і пустіть за течією. Якщо вінок пішов до дна відразу, значить коханий розлюбив, якщо пристав до берега – чекайте весілля ще мінімум рік. А чий вінок довше всіх плавав, та і буде самою щасливою дівчиною. Якщо свічка довше всіх прогоріла, то ви проживете довге життя.

Ще ви можете стрибнути через вогнище парою, це приверне в будинок достаток. Але важливо не торкнутися полум'я, тоді духи дадуть те, що ви хочете. Обов'язково в цей день приберіть в будинку, неділю ви повинні зустріти у чистоті.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.